Pagina 1 van 1

Recept met te zure kaas?

Geplaatst: 28-07-2019 21:38
door Anna73
Ik zit met te zure kaas, heb het al eens over groente heen gerapt, maar smaakte niet echt lekker. Iemand nog een lekker recept ermee?
Kaassaus bv die niet te zuur is?

Re: Recept met te zure kaas?

Geplaatst: 28-07-2019 21:52
door Vera
Zet je hele recept hier eens neer, mogelijk dat daar de oplossing in te vinden is. Zo in the blind blijft het gissen.

Re: Recept met te zure kaas?

Geplaatst: 29-07-2019 08:36
door FriemeItje
Je kunt het ergens over heen raspen en vervolgens kruiden er over doen om de smaak te verbergen.
Dikke tosti met salami en curry of zo iets en dan een beetje kaas...

Re: Recept met te zure kaas?

Geplaatst: 01-08-2019 08:14
door Jouke
Misschien kun je er kaaskoekjes mee maken. Over bladerdeeg heen raspen en dan in de oven.
Of mengen met wat andere geraspte kaas en wat kruiden en dan bergjes op een bakblik en dan in de oven om kaascrackertjes te maken.

Re: Recept met te zure kaas?

Geplaatst: 15-08-2019 18:37
door Vera
Of raspen havermout en evt. kruiden of sambal erdoor doen. Koekjes vormen en dan op een bakblik bakken.

Re: Recept met te zure kaas?

Geplaatst: 16-08-2019 16:36
door KaasGordijn
Smeltkaas maken van mislukte kaasjes: https://www.youtube.com/watch?v=4aGKiWQnMJc&t=2s

Re: Recept met te zure kaas?

Geplaatst: 29-08-2019 22:10
door Anna73
Ik zie nu de reacties pas, ik krijg op de een of andere manier geen meldingen meer.
Maar wat super al die creativiteit! Daar kan ik wel wat mee. Bedankt allemaal!

Re: Recept met te zure kaas?

Geplaatst: 30-08-2019 09:10
door FriemeItje
Ik heb laatst van een mislukte mosterdkaas een Amerikaanse smelt kaas gemaakt!

Zelf Sodium Citrate gemaakt, vervolgens de mosterd kaas met een heel klein beetje normale winkel kaas gesmolten, Sodium Citrate toegevoegd en in een bakje laten stijf worden.
Vervolgens kun je het snijden/plakjes van maken en dat voor op de tosti o.i.d.
Het lijkt een beetje op die plakjes cheddar kaas voor op een hamburger, alleen dan veel smakelijker.

Misschien kun je het zelfde doen, alleen dan de zure kaas naar smaak toevoegen op normale of andere sterk smakende kaas (mag ook brie/camembert zijn als je dat lekker vind)
En dan op de tosti, cordon bleu of in kaas soufflé verwerken.