Coeur à la Creme

Toch even de recepten met kaas bij de overige onderwerpen gezet.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

Coeur à la Creme

#1 Bericht door johnshadows » 15-11-2013 14:12

Coeur à la Creme

250 g platte kaas http://zelfkaasmaken.forum2go.nl/verse- ... -t272.html
1 eetlepel suiker
1 eetlepel slagroom
2 eieren

Meng de kaas, suiker en slagroom
Klop het eiwit van de twee eieren tot schuim en werk ze onder het mengsel
Schep dit mengsel in een met kaasdoek bedekte vorm
Laat 10 uur in de koelkast opstijven

Dien afgekoeld op (of bevroren, lekker in de zomer!)
Bedek met verse vruchten of vruchtensaus
Of chocoladesaus of nootjes of bosbessen(saus),...

Enkele foto's, eigen foto's volgen nog.:wink:

Afbeelding

Afbeelding
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

webmaster

#2 Bericht door webmaster » 15-11-2013 15:53

Mmmmmm !! En ik had al trek...

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#3 Bericht door Vera » 15-11-2013 16:56

Leuke recepten John!
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#4 Bericht door johnshadows » 15-11-2013 17:34

Daarstraks alles in huis gehaald om dit te bereiden.
Morgen of overmorgen eens proberen.
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#5 Bericht door johnshadows » 16-11-2013 17:17

Deze nacht heb ik de yoghurt bereid.
Momenteel staat die uit te lekken in de koelkast om wat vaster van substantie te worden, oftewel platte-kaas.
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#6 Bericht door johnshadows » 17-11-2013 17:19

Vandaag de Coeur à la Crème bereid.
Het moest allemaal snel snel want de 'kids' vertrekken weer naar de studentensteden.
Dus geen tijd voor hartjes en andere toestanden.
Alleen willen we nu nog weten of het lekker was.
Aan de twinkeling in de ogen van mijn vrouw en de glimlach op de lippen van mijn oudste zoon kon ik zien dat het goed was.
De superlatieven ga ik jullie besparen.
We hebben even een bosvruchten coulis bereid.
De jongste dochter vond 'm lekkerder met brésilienne.
Daar heb ik geen foto van.

Afbeelding

Afbeelding
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#7 Bericht door Vera » 17-11-2013 18:15

Wow, John dat ziet er lekker uit.
Wat is een bosvruchten coulis? :?:
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#8 Bericht door johnshadows » 17-11-2013 18:59

Een vruchten coulis is een een hoop vruchten in de blender met wat suiker er bij en hakselen maar.
Ik ben zelf niet zo voor dat gehaksel; 'k Heb m'n tanden nog.
Daarom kook ik de bosvruchtenmengeling in met een beetje water, en bloemsuiker.
Als de vruchten te veel water bevatten zal de saus te dun uitvallen en bijgevolg dik ik die in met maïsbloem.
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#9 Bericht door Vera » 17-11-2013 19:40

Aha, diepvriesvruchten neem ik aan - gemengde bosvruchten.
Leerzaam topic, gelijk een volgende vraag, wat is bloemsuiker??
:oops:
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#10 Bericht door johnshadows » 17-11-2013 19:47

Ja nu zijn die niet vers meer eh.
Bloemsuiker oftewel poedersuiker :
Afbeelding

Afbeelding
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#11 Bericht door Vera » 17-11-2013 19:50

Het blijft een mooie taal.....
Ik leer heel snel heel veel leuke woorden bij.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#12 Bericht door johnshadows » 17-11-2013 19:56

Maar je kent het toch?
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#13 Bericht door Vera » 17-11-2013 20:01

Ik had nooit van bloemsuiker gehoord, poedersuiker wel natuurlijk.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#14 Bericht door johnshadows » 17-11-2013 20:02

Vera, het staat toch zo op de verpakking :!:
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#15 Bericht door Vera » 17-11-2013 20:05

Op de Belgische verpakking. In Nederland staat er Poedersuiker op en hier in DE Pudersücker.
Ik vind Bloemsuiker een mooier woord.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#16 Bericht door johnshadows » 17-11-2013 20:10

ja die Belgen, raak daar wijs uit.
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 17 gasten