Mattentaarten.
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
Mattentaarten.
Recept mattentaarten
1 kg matten http://zelfkaasmaken.forum2go.nl/matten-t653.html
600 g kristalsuiker
12 eieren
1 koffielepel bakpoeder
2 eigeel om in te smeren
werkwijze
1kg matten door de passe-vite tot kruimel vermalen
Meng deze kruimel met 12 eierdooiers en 600 g suiker
daarna het opgeklopt eiwit er onder mengen
En dan pas 1 koffielepel bakpoeder er onder mengen
taart vormen
bladerdeeg in taartvormpjes doen
vullen tot iets over de helft met de bereide matten
afdekken met een dunner velletje bladerdeeg
in het midden een knip geven dat de druk weg kan
eigeel opsmeren voor een mooie kleur
bakken
oven voorverwarmen op 225°C
Taarten inzetten en de oven op 175°C zetten
afbakken gedurende 25 à 30 min
Smakelijk!
1 kg matten http://zelfkaasmaken.forum2go.nl/matten-t653.html
600 g kristalsuiker
12 eieren
1 koffielepel bakpoeder
2 eigeel om in te smeren
werkwijze
1kg matten door de passe-vite tot kruimel vermalen
Meng deze kruimel met 12 eierdooiers en 600 g suiker
daarna het opgeklopt eiwit er onder mengen
En dan pas 1 koffielepel bakpoeder er onder mengen
taart vormen
bladerdeeg in taartvormpjes doen
vullen tot iets over de helft met de bereide matten
afdekken met een dunner velletje bladerdeeg
in het midden een knip geven dat de druk weg kan
eigeel opsmeren voor een mooie kleur
bakken
oven voorverwarmen op 225°C
Taarten inzetten en de oven op 175°C zetten
afbakken gedurende 25 à 30 min
Smakelijk!
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
Met een iets andere smaak bedoel ik dat het niet exact hetzelfde smaakt als de "enige echte mattentaarten van Geraardsbergen".
Maar ik woon in Limburg en Geraardsbergen is Oost-Vlaanderen.
Andere streek, andere melk.
Kan niet hetzelfde zijn.
Maar ik woon in Limburg en Geraardsbergen is Oost-Vlaanderen.
Andere streek, andere melk.
Kan niet hetzelfde zijn.
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
Hey John,
Probeer onderstaande eens, daarmee kom je heel dicht in de buurt van Geraardsbergen. Komt van ginder dit recept.
2,3L melk
1,2 L karnemelk
4 eieren
235 g suiker
amandelextract of vanille-extract
80g amandelpoeder
Melk aan de kook brengen, karnemelk toevoegen, op hoog vuur 15 min. roeren tot melk stremt.
Afgieten in neteldoek en nacht laten uitlekken.
De "bolle" uit de neteldoek halen, eidooiers met suiker à blanc kloppen.
Bolle toevoegen samen met de amandelen en het extract.
Kan goed gemengd worden met de klopper van de mixer.
Als laatste het opgeklopt eiwit toevoegen.
In vormpjes van bladerdeeg steken en het dakje van bladerdeeg openknippen voor de druk. Insmeren met wat eigeel en water voor een kleurtje en warm afbakken 225°C gedurende een half uur. (Afhankelijk of je grote of kleine taartjes bakt.)
Is een recept uit Geraardsbergen. Ik heb er al verschillende geprobeerd maar dit vind ik toch het beste.
En dan een vers tasje koffie en e stukske taart. Meer moet dat echt niet zijn.
Probeer onderstaande eens, daarmee kom je heel dicht in de buurt van Geraardsbergen. Komt van ginder dit recept.
2,3L melk
1,2 L karnemelk
4 eieren
235 g suiker
amandelextract of vanille-extract
80g amandelpoeder
Melk aan de kook brengen, karnemelk toevoegen, op hoog vuur 15 min. roeren tot melk stremt.
Afgieten in neteldoek en nacht laten uitlekken.
De "bolle" uit de neteldoek halen, eidooiers met suiker à blanc kloppen.
Bolle toevoegen samen met de amandelen en het extract.
Kan goed gemengd worden met de klopper van de mixer.
Als laatste het opgeklopt eiwit toevoegen.
In vormpjes van bladerdeeg steken en het dakje van bladerdeeg openknippen voor de druk. Insmeren met wat eigeel en water voor een kleurtje en warm afbakken 225°C gedurende een half uur. (Afhankelijk of je grote of kleine taartjes bakt.)
Is een recept uit Geraardsbergen. Ik heb er al verschillende geprobeerd maar dit vind ik toch het beste.
En dan een vers tasje koffie en e stukske taart. Meer moet dat echt niet zijn.
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast