Snelle kaasbroodjes
Geplaatst: 27-06-2014 18:24
Vanmorgen kaasbroodjes gebakken iets meer dan een half uurtje, dan zijn ze klaar:
240 ml lauw water, 75 ml olie, 3 (!!) zakjes droge gist, 2 eetlepels suiker door elkaar roeren. Dan 5 minuten laten staan - begint te borrelen.
550 gram bloem - 2 theelepels zout en 1 ei erbij doen.
5 Minuten kneden (keukenmachine).
Van het deeg een worst maken en in 12 a 14 gelijke stukken snijden.
Dikke plakken kaas snijden, de stukken deeg plat slaan en om de kaas vouwen. Met de naad aan de onderkant op een met boterhampapier belegd bakblik leggen. Betrooien met gemalen kaas en wat paprikapoeder.
10 minuten op een warme plaats laten rusten.
8 a 10 minuten in de oven (200/220 graden).
Als je ze 8 minuten bakt dan kun je ze nog even een paar minuten in de oven leggen voor je ze gaat eten.
Hmmmmm, lekker!
Ik had nu gewone belegen kaas, volgende keer eens blauwe kaas proberen.
240 ml lauw water, 75 ml olie, 3 (!!) zakjes droge gist, 2 eetlepels suiker door elkaar roeren. Dan 5 minuten laten staan - begint te borrelen.
550 gram bloem - 2 theelepels zout en 1 ei erbij doen.
5 Minuten kneden (keukenmachine).
Van het deeg een worst maken en in 12 a 14 gelijke stukken snijden.
Dikke plakken kaas snijden, de stukken deeg plat slaan en om de kaas vouwen. Met de naad aan de onderkant op een met boterhampapier belegd bakblik leggen. Betrooien met gemalen kaas en wat paprikapoeder.
10 minuten op een warme plaats laten rusten.
8 a 10 minuten in de oven (200/220 graden).
Als je ze 8 minuten bakt dan kun je ze nog even een paar minuten in de oven leggen voor je ze gaat eten.
Hmmmmm, lekker!
Ik had nu gewone belegen kaas, volgende keer eens blauwe kaas proberen.