Omdat we een overvloed aan brandnetels in de tuin hebben staan ben ik op zoek gegaan naar een receptje. Ik kwam uit op brandnetelsoep. HEERLIJK!
Werkelijk waar. Kook een steelpannetje brandneteltoppen minstens 10 minuten in een liter water. Fruit een uitje glazig in een klont boter doe daar zoveel bloem bij tot de boter gebonden is (roux maken), laat dit even doorgaren. Kiep er dan, eerst kleine beetjes daarna meer, het nat(bouillon) van de brandnetels bij, daarna de brandnetels ook. Pureer dit alles met de staafmixer en breng de soep op smaak met peper en zout en een beetje room. Heerlijk met geraspte (zelfgemaakte) brandnetelkaas.
Brandnetelsoep
-
- Verse kaas
- Berichten: 17
- Lid geworden op: 19-11-2013 21:33
- Contacteer:
Brandnetelsoep
"Le Fromage n'est pas mort. Il sent juste un peu plus fort"
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten