Gevlochten Calzone
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
- Contacteer:
Gevlochten Calzone
Okee, we beginnen met een simpel brooddeeg of je favoriete pizzadeeg, houd het simpel en soepel
250 gr wit broodmeel
5 gr droge gist
5 gram zout
5 gram suiker
flinke scheut olijfolie en ongeveer 150/200 ml water van ongeveer 30˚
Meel, gist, zout , suiker mengen, in de maschine ermee (staande mixer of broodmaker (deeg programma) draaien, olie toevoegen en 100 ml water, nu in scheutjes zoveel water toevoegen dat het deeg zich bijna lost van de bodem. 10 minuten draaien, afdekken en warm weg zetten tot verdubbeld.
Intussen een sausje maken van wat olijfolie, wat uitjes en knoflook erin fruiten, wat tomaten puree even lichtjes mee laten bakken, bouillon toevoegen tot een redelijk dikke consistentie en een schepje italiaanse kruidenmix. even laten pruttelen en af laten koelen.
Nu ingredienten die je graag in je Calzone wilt zien, ham, salami, hongaarse paprikaworst en of allerlei groentes die je daarop lekker vind. Rasp een mengsel van kaas, ik pak meestal gouda, mozzarella en parmesan.
Kneed je gerezen deeg even handmatig door, minuutje laten rusten en uitrollen tot een halve cm dik of iets dunner, een soort grote, wat brede ovaal van een 30 tot 35 cm breed en een 45 cm hoog.
Smeer eerst wat saus in een ongevver 10 a 12 cm brede reep van onder naar boven, leg de vulling hierop, daarna het kaasmengsel.
Nu snijd de zijden in zodat er een soort visgraat ontstaat.
Sluit de calzone door om en om de lapjes deeg enigzins naar beneden wijzend over de vulling te leggen
Beetje olijfolie er overheen, eventueel nog wat fijn geraspte kaas
Plaats in de voorverwarmde oven 180/200˚ conventioneel en bak tot mooi bruin en de vulling warm en de kaas erin gesmolten :)) Ongeveer 30
Minuten
Smakelijk
Als je iets bijzonders zoekt en niet weet hoe iets moet etc dan vraag gerust :))
MVG
Danuta
250 gr wit broodmeel
5 gr droge gist
5 gram zout
5 gram suiker
flinke scheut olijfolie en ongeveer 150/200 ml water van ongeveer 30˚
Meel, gist, zout , suiker mengen, in de maschine ermee (staande mixer of broodmaker (deeg programma) draaien, olie toevoegen en 100 ml water, nu in scheutjes zoveel water toevoegen dat het deeg zich bijna lost van de bodem. 10 minuten draaien, afdekken en warm weg zetten tot verdubbeld.
Intussen een sausje maken van wat olijfolie, wat uitjes en knoflook erin fruiten, wat tomaten puree even lichtjes mee laten bakken, bouillon toevoegen tot een redelijk dikke consistentie en een schepje italiaanse kruidenmix. even laten pruttelen en af laten koelen.
Nu ingredienten die je graag in je Calzone wilt zien, ham, salami, hongaarse paprikaworst en of allerlei groentes die je daarop lekker vind. Rasp een mengsel van kaas, ik pak meestal gouda, mozzarella en parmesan.
Kneed je gerezen deeg even handmatig door, minuutje laten rusten en uitrollen tot een halve cm dik of iets dunner, een soort grote, wat brede ovaal van een 30 tot 35 cm breed en een 45 cm hoog.
Smeer eerst wat saus in een ongevver 10 a 12 cm brede reep van onder naar boven, leg de vulling hierop, daarna het kaasmengsel.
Nu snijd de zijden in zodat er een soort visgraat ontstaat.
Sluit de calzone door om en om de lapjes deeg enigzins naar beneden wijzend over de vulling te leggen
Beetje olijfolie er overheen, eventueel nog wat fijn geraspte kaas
Plaats in de voorverwarmde oven 180/200˚ conventioneel en bak tot mooi bruin en de vulling warm en de kaas erin gesmolten :)) Ongeveer 30
Minuten
Smakelijk
Als je iets bijzonders zoekt en niet weet hoe iets moet etc dan vraag gerust :))
MVG
Danuta
MLG
Danuta en de Bende van Donnersbachwald.
Danuta en de Bende van Donnersbachwald.
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
- Contacteer:
:) Ik wil binnenkort voor buiten iets anders kopen om pizza's te maken, had eerst gedacht om een houtoven aan te schaffen maar dat is voor ons normalerwijze eigenlijk te groot dus te veel rompslomp om te gebruiken maar het wordt nu dus deze:
http://ketex.de/blog/allgemein/mein-ers ... amikgrill/
Baken, braden grillen en wat voordeliger dan een Green Egg, voordeel van de keramik grillen is ook dat ze verplaatsbaar zijn. Ik kon ook buiten niet echt een goed plek vinden om een houtoven te metselen, dus wordt het deze :)
En binnen een speciale oven bekleed met chamotte met hogere temperaturen speciaal voor boord en pizzabakken.
Als je vrouw nog lekkere recepten heeft voor Pizza dan laat ze ook maar eens typen, everybody loves Pizza :))
De Tuinkabouter gaat vooral voor blauwe kaas en van die vieze visjes :))
MVG
Danuta
http://ketex.de/blog/allgemein/mein-ers ... amikgrill/
Baken, braden grillen en wat voordeliger dan een Green Egg, voordeel van de keramik grillen is ook dat ze verplaatsbaar zijn. Ik kon ook buiten niet echt een goed plek vinden om een houtoven te metselen, dus wordt het deze :)
En binnen een speciale oven bekleed met chamotte met hogere temperaturen speciaal voor boord en pizzabakken.
Als je vrouw nog lekkere recepten heeft voor Pizza dan laat ze ook maar eens typen, everybody loves Pizza :))
De Tuinkabouter gaat vooral voor blauwe kaas en van die vieze visjes :))
MVG
Danuta
MLG
Danuta en de Bende van Donnersbachwald.
Danuta en de Bende van Donnersbachwald.
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Vanavond de gevlochten Calzone gemaakt - gevuld met tomatensaus - courgette - tomaten - paprika - tonijn - ansjovis - olijven - emmentaler - oude goudse. Emmentaler en parmezaan erover. Zag er leuk uit en smaakte heerlijk. Dank je Danuta, is net even anders als een gewone pizza.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten