Plaats hier berichten over technieken en/of materialen m.b.t. het kaasmaken.
-
erico321
#1
Bericht
door erico321 » 07-05-2015 20:14
Dit wordt mijn toekomstige kaas opslag plaats (de Grot) wacht alleen nog op een thermometer die ik nog moet inbouwen. en dan kan het feest beginnen. de planning is om volgende week mijn eerste kaasje te maken :D
-
Vera
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
-
Contacteer:
#2
Bericht
door Vera » 07-05-2015 20:18
Spannend, veel succes. Ga je Goudse maken?
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
erico321
#3
Bericht
door erico321 » 07-05-2015 20:23
ja dat wordt ons eerste kaasje, het worden er twee! 2 km verder zit een bevriende boer waar melk ga halen. ik heb vormen van 650 gram maar mijn gevoel zegt dat het kaas virus snel om me heen slaat en dat er op vrij korte termijn grotere vormen komen.
-
erico321
#4
Bericht
door erico321 » 07-05-2015 20:26
heeft hier iemand ervaring mee met deze temperatuurregelaar.
Deze komt uit England dus niet uit China.
-
Vera
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
-
Contacteer:
#5
Bericht
door Vera » 07-05-2015 20:27
Leuk dat je gelijk met rauwe melk gaat beginnen, geeft zoveel smakelijker kaas. Ga je een recept hier van het forum gebruiken?
Ik heb een iets andere thermostaat, maar er zijn zoveel verschillende. Zal best goed gaan werken.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
erico321
#6
Bericht
door erico321 » 07-05-2015 20:35
Ja ik ga een recept van het forum maken, hier zit zoveel kennis en voor mij is het natuurlijk allemaal nieuw en spannend. Maar goed ik hoop ook veel kennis te kunnen delen op de ontmoetingsdag.
-
johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
-
Contacteer:
#7
Bericht
door johnshadows » 07-05-2015 20:37
Wat wil je weten erico321?
Zelf werk ik met de stc 1000.
Het lijkt me allemaal overeen te komen.
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’
-
erico321
#8
Bericht
door erico321 » 07-05-2015 21:30
nou er schijnt nogal wat verschil te zitten in de Engelse versie en de Chinese Q aansluitingen. en mijn vraag was eigenlijk of ik wel een goede aankoop heb gedaan? ik vermoed dat er wel meer kaas collega's met dit apparaat werken en hoe hun ervaring hiermee is.
-
johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
-
Contacteer:
#9
Bericht
door johnshadows » 07-05-2015 21:35
Eigenlijk is het allemaal zo moeilijk niet. :wink:
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’
-
hovenees
#10
Bericht
door hovenees » 08-05-2015 00:05
Sprak de kaasmaker met 10k+ uren op de teller.
:lol:
-
johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
-
Contacteer:
#11
Bericht
door johnshadows » 08-05-2015 12:23
hovenees schreef:Sprak de kaasmaker met 10k+ uren op de teller.
:lol:
:wink:
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’
-
Vera
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
-
Contacteer:
#12
Bericht
door Vera » 09-05-2015 20:20
Is het gelukt met de thermostaat? En de kaas natuurlijk?
Uhm, 10k+ uren??? Ik vat hem even niet.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
hovenees
#13
Bericht
door hovenees » 09-05-2015 20:42
Dag Vera,
Komt uit de elektronica en uit de voorwaarde een meester in je vak te zijn.
Eerst die elektronica, daar staat de letter k (kilo) voor 1000, 10k+ uren is dus meer dan 10.000 uur. En dat is in veel beroepen, musicus, tekstschrijver, chirurg etc., de minimale norm om je vak volledig te beheersen. Daarom oefent een musicus elke dag totdat hij zijn instrument moeiteloos beheerst, schrijft een schrijver elke dag en snijdt een chirurg elke dag wel ergens in. Met als resultaat dat we zeggen: "Het lijkt zo gemakkelijk". Maar de weg daarnaar toe is dus die 10.000 uur.
groet,
hans
-
erico321
#14
Bericht
door erico321 » 13-05-2015 22:59
ik ga hem deze week installeren!
Vandaag me eerste kaasjes gemaakt, was best spannend. maar op het eerste gezicht zijn volgens mij aardig gelukt.
-
Vera
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
-
Contacteer:
#15
Bericht
door Vera » 14-05-2015 17:12
Fijn dat het gelukt is.
Dat vraagt dus om een foto van je kaas! :wink:
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten