Tip van een koeltechnicus

Plaats hier berichten over technieken en/of materialen m.b.t. het kaasmaken.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
P'ti belge

Tip van een koeltechnicus

#1 Bericht door P'ti belge » 05-06-2015 19:18

Beste vrienden,

Ik sprak gisteren toevallig met een koeltechnicus over kaas bewaren. Hij wist me te vertellen dat je de vochtigheid hoger krijgt en beter onder controle houdt als je de min en max temperatuur van je thermostaat een 4-tal graden uit mekaar zet. Bijvoorbeeld aanslaan op 14°C en afslaan op 10°C. Uitleg er achter : Als de koelkast draait "droogt" ze de lucht in het toestel enigzins op. Zou je nu maar 1graad verschil hebben tussen aan -en afslaan dan staat ze bijna constant te draaien. Daar waar ze met 4 graden verschil altijd even stilligt en dus "vochtiger"kan worden.

Voilà, voor wat het waard is. Ik moet zeggen dat ik in mijn kleine koelkast geen problemen heb om vochtigheid en t° ongeveer onder controle te houden.

Groeten,

Frank

woeco

#2 Bericht door woeco » 05-06-2015 21:29

Altijd handig om dit soort zaken te weten en te snappen 😄👍🏻
Gr, Jacqueline

webmaster

#3 Bericht door webmaster » 06-06-2015 08:33

Goede tip! Heb vooral met mijn vorige (oude) koelkast problemen gehad met de luchtvochtigheid en ik had idd boven- en ondergrens dicht bij elkaar...

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten