Plaats hier berichten over technieken en/of materialen m.b.t. het kaasmaken.
-
arnoreijnen
#1
Bericht
door arnoreijnen » 01-09-2015 13:24
-
nely
#2
Bericht
door nely » 08-09-2015 15:56
Ik heb er ook 1, maar nog geen kaas meegemaakt.
Dat is wel mijn plan.
Ik moet alleen eerst een pan hebben waar 20 liter melk in kan.
-
Jessy
- Belegen kaas
- Berichten: 313
- Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
-
Contacteer:
#3
Bericht
door Jessy » 09-09-2015 11:58
Ik heb er ook eentje, een broodmodel.
Bodemdraaien ken ik niet, maar het gaat prima met deze vorm, is ongeveer voor 2.5 kilo kaas.
Gewoon kaasdoek erin en persen.
Wel eerst goed schoonmaken anders krijg je bruine kaas :wink:
Say cheese
-
arnoreijnen
#4
Bericht
door arnoreijnen » 09-09-2015 14:49
Jessy,
hoeveel liter melk heb ik hiervoor ongeveer nodig?
-
Nils
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
-
Contacteer:
#5
Bericht
door Nils » 09-09-2015 14:51
een op tien. Dus een vorm van 2,5 kg is 25 liter melk
-
arnoreijnen
#6
Bericht
door arnoreijnen » 09-09-2015 14:53
Geld dit ook als ik rauwe melk gebruik? rechtstreeks van de melkmachine?
-
Nils
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
-
Contacteer:
#7
Bericht
door Nils » 09-09-2015 14:58
ongeveer wel, je zou 11% aan kunnen houden. Misschien nog iets meer maar je kaas zal ook nog wat indrogen.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten