Op een Amerikaans kaasforum trof ik in een recept van Havartikaas een stukje aan wat ik wel eens uit wil proberen:
'Press and ripen until the pH = 5.8 - 6.0 (about 2-4 hrs) is reached. The cheese is then submerged in 65°F water for about an hour. The water mayl get milky by the end of this step. Remove the cheese when it begins to get slick or slimy'.
'It halts the acid build up and gives the cheese a soft springy feel like havarti should have. I have always enjoyed my havarti but this makes it softer. Well worth the extra step if you love Havarti'.
Zou de kaas dus elastisch maken.
Iemand van jullie dit al eens gedaan?
Kaas na het persen enige tijd in water?
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Kaas na het persen enige tijd in water?
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Ik heb net wat verder gespit en kwam dit tegen de uitleg staat op pagina 2:
http://cheeseforum.org/forum/index.php/ ... 048.0.html
Nu ben ik van plan om snel Havarti te gaan maken en het dan gewoon eens uit te proberen. Is niet echt mijn smaak vrees ik, maar manlief zal ze met genoegen consumeren..
http://cheeseforum.org/forum/index.php/ ... 048.0.html
Nu ben ik van plan om snel Havarti te gaan maken en het dan gewoon eens uit te proberen. Is niet echt mijn smaak vrees ik, maar manlief zal ze met genoegen consumeren..
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten