en straks ga ik mijn 5e kaasje onder een echte pers plaatsen.
Wat een feestje :D :D

hadden al het idee dat het gewicht te weinig was gaan we verhogen,plaat is ook redelijk zwaar al .Vera schreef:Tip: als je 4 kilo kaasjes eronder hebt en je wilt 3 a 4 maal het gewicht aan persdruk hebben moet je zeker 4x minmaal 3 kilo druk hebben, dus dan is je emmer water erop (ik herken de 10 liter emmer) niet voldoende. Tenzij de plaat waarop hij staat ook 'zwaargewichtig' is. Ik zou gewoon 20 liter water erop zetten. En dan wat korter persen 1x 30 minuten, dan keren en dan nog een keer een uurtje. Gegarandeerd dat je dan een mooie gesloten kaas krijgt.
Maar jullie zijn geweldig bezig. Hoe krijg je al die kaas weg met z'n tweetjes?? :lol:
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast