Laat je pers(en) zien

Plaats hier berichten over technieken en/of materialen m.b.t. het kaasmaken.
Bericht
Auteur
moneypenny

mijn nieuwe pers

#26 Bericht door moneypenny » 02-02-2017 09:25

Ben zo vet blij, manlief heeft een pers gemaakt, afgelopen donderdag met het kaasmakenvirus geïnfecteerd,
en straks ga ik mijn 5e kaasje onder een echte pers plaatsen.
Wat een feestje :D :D

Afbeelding

Knuddefrutje
Oude kaas
Berichten: 894
Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
Contacteer:

#27 Bericht door Knuddefrutje » 02-02-2017 16:58

Fijn joh! Een echte pers :-)
Dat wordt genieten!

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6196
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#28 Bericht door Vera » 02-02-2017 17:40

Hij is mooi!!! Fijn he een handige man..... :D
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

mianto
Verse kaas
Berichten: 26
Lid geworden op: 30-05-2016 15:42
Contacteer:

#29 Bericht door mianto » 22-04-2017 18:08

Vandaag voor het eerste mijn nieuwe pers geprobeerd! Gemaakt door mijn neefje Gerben. Het werkte prima; 60 liter melk verwerkt en uiteindelijk 8,5 kg kaas :D
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Knuddefrutje
Oude kaas
Berichten: 894
Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
Contacteer:

#30 Bericht door Knuddefrutje » 22-04-2017 19:03

Wow! Dat ziet er gaaf uit Mianto! Heeft Gerben goed gedaan :-)

mariawitte
Belegen kaas
Berichten: 289
Lid geworden op: 28-12-2016 14:10
Contacteer:

#31 Bericht door mariawitte » 09-05-2017 17:48

richard heeft een pers gemaakt kunnen met gemak 4 keer een 1 kilo kaas vormen onder geperst worden.
Afbeelding
zijn nog met het gewicht aan het spelen er op moeten dat nog beter onder de knie leren krijgen .

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6196
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#32 Bericht door Vera » 09-05-2017 19:45

Tip: als je 4 kilo kaasjes eronder hebt en je wilt 3 a 4 maal het gewicht aan persdruk hebben moet je zeker 4x minmaal 3 kilo druk hebben, dus dan is je emmer water erop (ik herken de 10 liter emmer) niet voldoende. Tenzij de plaat waarop hij staat ook 'zwaargewichtig' is. Ik zou gewoon 20 liter water erop zetten. En dan wat korter persen 1x 30 minuten, dan keren en dan nog een keer een uurtje. Gegarandeerd dat je dan een mooie gesloten kaas krijgt.
Maar jullie zijn geweldig bezig. Hoe krijg je al die kaas weg met z'n tweetjes?? :lol:
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

mariawitte
Belegen kaas
Berichten: 289
Lid geworden op: 28-12-2016 14:10
Contacteer:

#33 Bericht door mariawitte » 09-05-2017 20:45

Vera schreef:Tip: als je 4 kilo kaasjes eronder hebt en je wilt 3 a 4 maal het gewicht aan persdruk hebben moet je zeker 4x minmaal 3 kilo druk hebben, dus dan is je emmer water erop (ik herken de 10 liter emmer) niet voldoende. Tenzij de plaat waarop hij staat ook 'zwaargewichtig' is. Ik zou gewoon 20 liter water erop zetten. En dan wat korter persen 1x 30 minuten, dan keren en dan nog een keer een uurtje. Gegarandeerd dat je dan een mooie gesloten kaas krijgt.
Maar jullie zijn geweldig bezig. Hoe krijg je al die kaas weg met z'n tweetjes?? :lol:
hadden al het idee dat het gewicht te weinig was gaan we verhogen,plaat is ook redelijk zwaar al .
euhm hier word regelmatig de koelkast open getrokken om stukje kaas te snacken tussen door ,rich eet elke dag kaas op brood en neemt stukjes of plakjes kaas snippers mee naar het werk om te snacken,ik eet zelf niet zo gek veel kaas
en hebben ook al regelmatig wat weggegeven om te laten proeven.met mijn verjaardag had ik een etagiere gevuld met verschillende smaken kaas oa jonge goudse,kummel kaas,mosterdskaas,komijne kaas en geitekaasjes
kreeg al vraag of ik niet wilde gaan verkopen euhm voorlopig nog maar even niet

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6196
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#34 Bericht door Vera » 03-12-2017 19:36

Voor de kaasmaakdag vorige week zag ik een tekort aan persen aankomen.
Gerrit dus gevraagd of hij een simpele pers kon maken, waar veel vormen onder passen.
Ik ben blij met het resultaat...
Afbeelding

Achter de pers zie je een klein stukje van de wereldkaart die Gerrit vorige winter gebrand heeft .
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Dree
Overjarige kaas
Berichten: 1166
Lid geworden op: 28-09-2014 16:34
Contacteer:

#35 Bericht door Dree » 03-12-2017 20:09

Je moet dan wel ongeveer dezelfde grootte kaasjes hebben...

En als je nogus met je foto-apparaat in de buurt van die kaart komt willen we
de hele wereld op de foto.
Als staat er nu maar een piepklein stukje wereld op die kaart.. ik ben er wel
geweest, alle drie de puntjes :)

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6196
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#36 Bericht door Vera » 03-12-2017 20:22

Ja klopt hoor Dree, maar Jouke en ik hebben dezelfde pondsvormen en met een plankje en een onderzettertje kom je een eind om hoogteverschil te overbruggen.
Ha, ik heb maar 1 puntje ooit bereikt. Ik zal hem eens helemaal op de foto zetten. Maar niet nu, ik ga lui schaatsen....
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Dree
Overjarige kaas
Berichten: 1166
Lid geworden op: 28-09-2014 16:34
Contacteer:

#37 Bericht door Dree » 03-12-2017 20:41

:) Ik natuurlijk ook maar het begint pas laat vanavond, pas tegen half tien...

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6196
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#38 Bericht door Vera » 03-12-2017 21:14

Kwam ik ook achter toen ik mij om 20.25 meldde met de thee...'t Is pas om 21.30.
Maar nu zijn we er echt klaar voor.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

wouter en leen
Verse kaas
Berichten: 62
Lid geworden op: 12-09-2014 11:40
Contacteer:

#39 Bericht door wouter en leen » 31-12-2017 12:10

Dit is één van onze persen.
Het voordeel van deze is dat hij heel gemakkelijk te maken is, spotgoedkoop, maar ook dat hij heel veel persgewicht kan geven en makkelijk is op te bergen.

Afbeelding

willemBE
Jong belegen kaas
Berichten: 195
Lid geworden op: 11-03-2018 08:15
Contacteer:

#40 Bericht door willemBE » 26-05-2018 08:03

Gister even persje gemaakt

40 euries en 2 tot 3 uurtjes werk.
hoogte onder pers is 60cm en 40cm breed

De pers is nog kaal en onbewerkt. Er komt een bodemplaat alla Herman in.
van de week die plaat frezen. en ff een volgertje maken.
Ik lak em alleen, verder vnd ik het goed. je kan em netjes maken door de hoeken rond te frezen bijv. en alles netjes op te safrijnen.
Ik persoonlijk heb daar weinig boodschap aan. beetje netjes maken en lakken.

Het is gewoon wel de moeite om voor dat geld deze pers in elkaar te steken, en het is puur simpel om te maken.

https://photos.app.goo.gl/gKXkPw7CSDOHxP052
Altijd op zoek naar verbetering.....

Ingeborg
Oude kaas
Berichten: 762
Lid geworden op: 12-08-2016 19:03
Contacteer:

#41 Bericht door Ingeborg » 26-05-2018 14:05

Ziet er professioneel uit Willem! Je zou er ook nog een uitlekbak onder kunnen zetten (gewoon een metaalachtig dienblad bij Xenos), dan heb je die vochtige troep niet op je tegelvloer

thex
Jonge kaas
Berichten: 117
Lid geworden op: 11-11-2017 06:56
Contacteer:

#42 Bericht door thex » 26-05-2018 14:24

Ikea bakblik en een Ikea uitlekrooster doet wonderen.
Ben je niet bang dat het top bevestigingsstuk eraf knalt (of breekt) bij volle belasting ?
Tsjeeeese, dit lijkt wel op cheeeese :-)

willemBE
Jong belegen kaas
Berichten: 195
Lid geworden op: 11-03-2018 08:15
Contacteer:

#43 Bericht door willemBE » 26-05-2018 15:26

nope, volledig verlijmd. en volledig doorschroefd.

kan nog altijd twee stalen bandjes zetten indien nodig.

Zat wel te denken aan een bakblik, maar vind de onder plaat van Herman mooier.
Heeft wel iets, gelakt plaatje met lek gootje. het ligt al onder de pers.(verlijming)
Altijd op zoek naar verbetering.....

michel92
Jonge kaas
Berichten: 77
Lid geworden op: 05-06-2018 12:46
Contacteer:

#44 Bericht door michel92 » 07-07-2018 13:53

In navolging van Vera heb ik ook dezelfde pers gemaakt
Afbeelding

Afbeelding

Ingeborg
Oude kaas
Berichten: 762
Lid geworden op: 12-08-2016 19:03
Contacteer:

#45 Bericht door Ingeborg » 07-07-2018 19:48

Ik kan helaas de foto's van Henriette en Mianto niet openen, geen idéé waar dat aan ligt. Postimg.org wil niet openen bij mij.

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6196
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#46 Bericht door Vera » 07-07-2018 19:51

ha daar is de eenvoudige pers weer. Leuk gemaakt Michel, veel kaas eronder persen...
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

michel92
Jonge kaas
Berichten: 77
Lid geworden op: 05-06-2018 12:46
Contacteer:

#47 Bericht door michel92 » 07-07-2018 21:10

.org in url aan passen door .cc

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2227
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#48 Bericht door Jouke » 09-07-2018 15:06

michel92 schreef:In navolging van Vera heb ik ook dezelfde pers gemaakt
Afbeelding

Afbeelding
Beste pers ooit!!!
Mooi gemaakt Michel!
Afbeelding

Gast

mijn dubbele kaaspers

#49 Bericht door Gast » 14-07-2018 12:09

mijn nog eerste pers. heb meteen een dubbele gedaan, ben altijd bang om tekort ruimte te hebben.
hout en arbeidsloon kost hier weinig... was 10 euro kwijt.
een enkele brede pers komt eraan.. kan ik grote kazen maken :lol:
Afbeelding

Friemeltje
Oude kaas
Berichten: 554
Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
Contacteer:

#50 Bericht door Friemeltje » 23-08-2018 09:54

Ben zelf een pers aan het maken, zo goed als gratis omdat ik allemaal oude plankjes bij elkaar sprokkel.
Het word dan ook niet zo groot, maar groot genoeg voor nu.

Helaas ligt het nog uit elkaar omdat ik een fotografie sessie had en daar nu een dvd van aan het maken ben en dan ook nog mijn normale baan heb...

Het word er 1 met een arm, dus ik moet ook nog even gaan berekenen wat het gewicht moet gaan worden omdat direct gewicht anders is dan arm gewicht.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast