Laat je pers(en) zien
-
- Oude kaas
- Berichten: 608
- Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Mijn kaaspers wordt goed gebruikt
Momenteel hebben we veel melk te verwerken tot kaas. Op maandag, woensdag en vrijdag verwerken we zo een 200 - 300 L per keer.
Dus staat mijn kaaspers goed vol zoals op bijgevoegde foto's.
Na de vaten gevuld te hebben plaatsen we deze ondersteboven, op het deksel dus. En zeker lang genoeg laten uitlekken (min. 10 min) zodat eventuele kaaswei nog kan wegsijpelen.
Nadien onder de kaaspers plaatsen gedurende 2x 1 uur. Eerste beurt druk maar langzaam verhogen. 2de beurt de druk verhogen.
Dus staat mijn kaaspers goed vol zoals op bijgevoegde foto's.
Na de vaten gevuld te hebben plaatsen we deze ondersteboven, op het deksel dus. En zeker lang genoeg laten uitlekken (min. 10 min) zodat eventuele kaaswei nog kan wegsijpelen.
Nadien onder de kaaspers plaatsen gedurende 2x 1 uur. Eerste beurt druk maar langzaam verhogen. 2de beurt de druk verhogen.
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 213
- Lid geworden op: 13-07-2013 18:14
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Dat ziet er mooi uit hoor. Dat scheef gaan, is wel logisch als hij maar 2 aangrijpingspunten heeft. Als je op elke hoek een draadeind zou maken, is dat al een heel eind minder.
Of rechtopstaande hoekprofieltjes maken, waarlangs je plank kan zakken en waardoor je plank dan ook beter in het gareel blijft.
Je krijgt dan meer het idee van de pers van Michel (en Vera en mij). Foto's van die van Michel staan op deze pagina iets meer bovenaan, in een bericht van mij.
Of rechtopstaande hoekprofieltjes maken, waarlangs je plank kan zakken en waardoor je plank dan ook beter in het gareel blijft.
Je krijgt dan meer het idee van de pers van Michel (en Vera en mij). Foto's van die van Michel staan op deze pagina iets meer bovenaan, in een bericht van mij.
In eerste instantie wilde ik ook op vier punten, maar toen ik thuis was met mijn draadeind bleek ik daarvoor niet genoeg lengte te hebben.Jouke schreef:Dat ziet er mooi uit hoor. Dat scheef gaan, is wel logisch als hij maar 2 aangrijpingspunten heeft. Als je op elke hoek een draadeind zou maken, is dat al een heel eind minder.
Of rechtopstaande hoekprofieltjes maken, waarlangs je plank kan zakken en waardoor je plank dan ook beter in het gareel blijft.
Je krijgt dan meer het idee van de pers van Michel (en Vera en mij). Foto's van die van Michel staan op deze pagina iets meer bovenaan, in een bericht van mij.
Het wordt pas echt beter als er iets meer geleiding is. Door bijvoorbeeld stukjes buis in de bovenste plank te maken, of zoals met die hoekprofielen inderdaad.
Maar goed, voor nu red ik mij ermee, meestal laat ik de 'gewichten' een beetje tegen de keukenkast aanleunen.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 608
- Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
- Contacteer:
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 165
- Lid geworden op: 28-07-2019 10:40
- Contacteer:
Re: Laat je pers(en) zien
Ziet er goed uit!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 608
- Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
- Contacteer:
Re: Laat je pers(en) zien
Mooie pers, maar waarom die extra doek tussen de de bak en de volger?
-
- Verse kaas
- Berichten: 31
- Lid geworden op: 06-05-2019 15:56
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten