Hoe belangrijk is de coating?
Hoe belangrijk is de coating?
Als nieuweling heb ik tal van vragen. Deze bijvoorbeeld: hoe belangrijk is het om de kaas te coaten? Kan ik daar bijvoorbeeld nog even mee wachten tot ik de experimenteerfase voorbij ben? Of moet het echt bij iedere kaas?
Ik denk dat ik hier in Turkije voor bijenwas zal gaan, maar ik heb nu nog geen idee waar ik die vandaan moet halen. Aangezien ik ook al veel andere zaken uit te zoeken heb, vroeg ik me af of ik dat coaten nog even kon uitstellen.
Jekko
Ik denk dat ik hier in Turkije voor bijenwas zal gaan, maar ik heb nu nog geen idee waar ik die vandaan moet halen. Aangezien ik ook al veel andere zaken uit te zoeken heb, vroeg ik me af of ik dat coaten nog even kon uitstellen.
Jekko
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
Het hoeft niet per sé.
Maar het is wel zo makkelijk om te laten rijpen.
Doe je het niet zal je moeten handelen met schimmels.
Hoe dat in Turkije gaat zijn zal interessant blijken.
Er zijn ook andere manieren natuurlijk.
Omwikkelen met een fijne doek is een oude manier van 'coaten' bv.
Maar het is wel zo makkelijk om te laten rijpen.
Doe je het niet zal je moeten handelen met schimmels.
Hoe dat in Turkije gaat zijn zal interessant blijken.
Er zijn ook andere manieren natuurlijk.
Omwikkelen met een fijne doek is een oude manier van 'coaten' bv.
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
Oké, bedankt voor beide reacties. Ik ben flink aan het lezen en kom steeds weer een stapje verder. Het is lastig om een inschatting te maken van wat wel en niet echt nodig is. Belangrijk punt daarbij is welke materialen hier in Turkije wel en niet verkrijgbaar zijn en hoe zwaar en hoe groot dingen zijn als ik ze door kennissen uit Nederland mee laat nemen.
Ik denk dat ik toch eerst maar eens voor een kilo rode coating opteer, ik kan vervolgens op zoek gaan naar bijenwas en dat uitproberen.
Ik denk dat ik toch eerst maar eens voor een kilo rode coating opteer, ik kan vervolgens op zoek gaan naar bijenwas en dat uitproberen.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Ik heb vrij veel kaas met een natuurkorst liggen steeds. Mijn ervaring is dat natuurkorsten minder schimmelen dan gecoate kazen. En als ze schimmelen, wassen met een mengsel met azijn, zout en water werkt prima.
Maar mijn eerste natuurkorsten daar werd ik neurotisch van, als den dood voor de schimmels.
Let even op met rode coating zie mijn eerdere topic daarover:
http://zelfkaasmaken.forum2go.nl/rode-c ... t1159.html
Is dus heel donkerrood.
Maar mijn eerste natuurkorsten daar werd ik neurotisch van, als den dood voor de schimmels.
Let even op met rode coating zie mijn eerdere topic daarover:
http://zelfkaasmaken.forum2go.nl/rode-c ... t1159.html
Is dus heel donkerrood.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
Ai, ik ga als een jojo heen en weer nu, maar ik heb nog een paar dagen om de knoop door te hakken. Over 8 dagen moet mijn bestelling bij iemand zijn die het voor me meeneemt naar Turkije :)
Ik hou wel van natuurlijke korst eerlijk gezegd, dus misschien toch maar eerst zo proberen en dan eventueel overstappen op was...?
Ik krijg helemaal de kriebels, heerlijke kriebels, 't is nog beter dan verliefd-zijn!
Ik hou wel van natuurlijke korst eerlijk gezegd, dus misschien toch maar eerst zo proberen en dan eventueel overstappen op was...?
Ik krijg helemaal de kriebels, heerlijke kriebels, 't is nog beter dan verliefd-zijn!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Ik wil voor de opslag een tweedehands vitrinekoelkast kopen, en dan moet ik dus zo'n externe temperatuurregelaar erbij hebben. Ik kan in eerste instantie ook tijdelijk een tafelmodel koelkastje zonder vriesvakje van iemand lenen, dus dat komt wel goed.
Ik ga morgen bij een handel in tweedehands horecamateriaal kijken. Ook om te zien of ze daar een salepketel hebben, zoiets:
http://www.tekno-ticaret.com/61/urunler ... nalar.html
Om te zien of dat geschikt is voor het opwarmen van de melk.
Of een ketel waar hier warme maiskolven uit verkocht worden. Eens kijken wat me het beste lijkt.
Ik ga morgen bij een handel in tweedehands horecamateriaal kijken. Ook om te zien of ze daar een salepketel hebben, zoiets:
http://www.tekno-ticaret.com/61/urunler ... nalar.html
Om te zien of dat geschikt is voor het opwarmen van de melk.
Of een ketel waar hier warme maiskolven uit verkocht worden. Eens kijken wat me het beste lijkt.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Zie mijn antwoord in het andere topic. Misschien handig als je al je vragen ed in een topic stelt. Dan houden we de informatie bij elkaar en het scheelt jou veel werk. Maak even een topic aan - vragen van Jekko of iets dergelijks.
Onder technieken en materialen.
Onder technieken en materialen.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Belegen kaas
- Berichten: 313
- Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten