Bloemen en kaas

Plaats hier berichten over technieken en/of materialen m.b.t. het kaasmaken.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Danuta
Extra belegen kaas
Berichten: 352
Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
Contacteer:

Bloemen en kaas

#1 Bericht door Danuta » 07-08-2013 21:51

Ik moest het ergens kwijt en hier leek mij het beste, verschillende technieken tegen gekomen om eetbare bloemen te verwerken bij kaas :))

http://www.onceuponaplate1.com/2008/10/ ... eeses.html
http://imgur.com/iLkgv
http://dancinglights.files.wordpress.co ... wers-6.jpg

Ik verzamel op dit moment een hoop over eetbare bloemen , niet alleen voor kaas, maar geowon ook voor koken, inmaken, wijn etc.

Hier koop ik wel eens bij een bergboertje die zijn verse kaasjes ook altijd garneert emt kruiden en bloemen...

MVG

Danuta
MLG

Danuta en de Bende van Donnersbachwald.

webmaster

#2 Bericht door webmaster » 08-08-2013 17:10

Ik heb wel eens eerder zulke voorbeelden gezien (alleen niet zo mooi als deze!). Het decoreren met bladeren of het verpakken van de kaas in bladeren is gebruikelijker. Ik ga zelf ook nog wat druivenbladeren uit eigen tuin bewaren hiervoor.
Methode voor bladeren schijnt te zijn: Wassen, blancheren en als ze afgekoeld zijn platliggend de diepvries in. Iemand al ervaring hiermee?

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten