Zuursel vs karnemelk

Plaats hier berichten over technieken en/of materialen m.b.t. het kaasmaken.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Ruud

Zuursel vs karnemelk

#1 Bericht door Ruud » 12-02-2016 12:27

Zijn er kaasmakers hier die wel eens 2 dezelfde kaasjes (hetzelfde recept) gemaakt hebben, maar de één met "echt" zuursel en de andere met (evt. gerijpte) karnemelk?
En wat is dan jouw (smaak)ervaring daarmee?
Zijn er verschillen m.b.t. bijv. stremming of rijping?
Ik ben heel benieuwd...

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2315
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#2 Bericht door Jouke » 13-02-2016 16:43

Ik kan je niet wijzer maken, Ruud. Ik heb dat nog nooit gedaan.
Afbeelding

Nils
Overjarige kaas
Berichten: 1152
Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
Contacteer:

#3 Bericht door Nils » 13-02-2016 16:56

Goed zuursel geeft vele malen lekkerdere kaas. In een goed zuursel zitten meerdere stammen melkzuurbacteriën.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten