Welke ketel/pan gebruik je?

Plaats hier berichten over technieken en/of materialen m.b.t. het kaasmaken.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
kaaskop2016

Welke ketel/pan gebruik je?

#1 Bericht door kaaskop2016 » 23-05-2016 12:56

Ha allemaal,

Ik ben benieuwd welke ketel/pan jullie gebruiken om de melk op te warmen.

Op dit moment heb ik een grote soeppan van 10 liter, maar aangezien ik de smaak te pakken heb zou ik graag iets willen waar 30 liter in kan.
Hebben jullie tips?

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#2 Bericht door Gerda » 23-05-2016 12:57

Weckketel van 25 liter!
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

kaaskop2016

#3 Bericht door kaaskop2016 » 23-05-2016 13:01

Oke! En wat voor weckketel?
Een die je op gas/elektra kan zetten of een elektrische?

Knuddefrutje
Oude kaas
Berichten: 882
Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
Contacteer:

#4 Bericht door Knuddefrutje » 23-05-2016 13:02

Weckketel van 27 liter.
Ik merk wel dat die literaanduiding niet echt juist is. Bij 20 liter heb ik nog net ook ruimte om te roeren.
27 liter zou denk ik niet passen.

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#5 Bericht door Vera » 23-05-2016 18:07

Ik heb een elektrische ketel van Weck - voor 29 liter. Met thermostaat maar die is niet zuiver genoeg, dus thermometer blijven gebruiken.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Ruud

#6 Bericht door Ruud » 23-05-2016 18:26

Ik gebruik een weckketel van 26 liter, gewoon op het gas. Ik heb ook nog een 50 literpan, maar als ik 50 liter melk haal krijg ik dat er niet in, Dan zet ik er nog een 8 literpan naast.

Knuddefrutje
Oude kaas
Berichten: 882
Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
Contacteer:

#7 Bericht door Knuddefrutje » 23-05-2016 18:55

De mijne is elektrisch. Thermostaat klopt niet helemaal. Als ik m op 38 zet, komt mijn melk uit rond 31,5 graad.

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#8 Bericht door johnshadows » 23-05-2016 20:17

rvs ketel 50L
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

fleckie86

#9 Bericht door fleckie86 » 23-05-2016 20:32

De meesten hier op het forum werken met een elektrischeweck of een gewone.
Paar weken geleden zaten deze in de aanbieding bij levenvanhetland.nl
Zelf heb ik een elektrische met inzetpan om de melk te kunnen koken.
Dan giet ik het over in een 100 liter pan die in een specie kuip staat.

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#10 Bericht door Vera » 23-05-2016 20:37

Ik geniet van die hoeveelheden - John 50 liter en Fleckie zelfs 100. Gerda kan 70 liter, Nils laat ik buiten beschouwing, dat is buitencategorie. En ik blijf heel gelukkig met mijn 20 litertjes per keer. Dan kun je vaak kaasmaken.... Het gaat me niet om veel van dezelfde kaas, het gaat me om vaak en veel verschillende kaas.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Siegfried

#11 Bericht door Siegfried » 23-05-2016 20:41

Ik volg Vera, ik blijf nog altijd hangen met een 10 Liter en 2 keer 5 liter. Veel afwisseling mogelijk. Een 30 L steekt weliswaar mijn ogen uit, maar ik laat het nog maar even zo.

Lonnetje

#12 Bericht door Lonnetje » 28-05-2016 01:41

Ik heb een tijdje terug van marktplaats een 40/45 liter pan gehaald. Deze ging toen voor een prikkie weg en het leek mij makkelijker, vooral omdat ik zelf alleen een 5 liter pan had en kan tenslotte ook gewoon 20 liter in de grote pan doen en ik ondertussen geen ruimte meer heb voor meerdere pannen (alle kaasmaak spullen staan al in een extra kast in de slaapkamer :lol: )

Corrie

#13 Bericht door Corrie » 28-05-2016 17:59

Mijn grootste pan is 5 liter, meestal maak ik met 2 liter brie, soms ook met 1 liter.

Othon

#14 Bericht door Othon » 30-05-2016 11:12

RVS 25l --> kan 20l melk in

Waling en Janet
Jonge kaas
Berichten: 124
Lid geworden op: 17-07-2015 13:27
Contacteer:

#15 Bericht door Waling en Janet » 30-05-2016 20:09

Haal de melk (50 liter) altijd direct uit de koe of geit.
Verdeel het dan over twee plastic emmers van 30 liter.
Eventueel nog een pan van 10 liter melk naar 40 gr. C verwarmen om de andere mee op de gewenste stremtemperatuur te brengen

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten