Persdruk

Plaats hier berichten over technieken en/of materialen m.b.t. het kaasmaken.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
meike

Persdruk

#1 Bericht door meike » 19-01-2017 12:19

Hoi wij wonen in Noorwegen, hebben een melkveebedrijf en gaan binnenkort beginnen met kaasmaken (500 liter per keer). Wij hebben al veel materiaal aangeschaft waaronder een pers met pneumatische cilinders van 50mm. Nou wil ik graag een richtlijn voor het persen van goudse kaas (5/6 kg kadova vormen). Iemand hier die dat weet of kan berekenen?

Ingeborg

#2 Bericht door Ingeborg » 19-01-2017 17:12

Misschien kun je hier alvast een antwoord vinden? http://zelfkaasmaken.forum2go.nl/persen-t1355.html
Wat een onderneming! Heel spannend lijkt me. Veel succes!

fleckie86

#3 Bericht door fleckie86 » 19-01-2017 20:21

2.5*2.5*3.14=19.6cm2 1cm2 met 1 bar druk is 1 kg druk. Zoiets had ik ooit eens vroeger op school geleerd maar zet de weegschaal er maar onder de pers en stel de druk op 1 bar en als mijn berekening klopt moet het 19.6 kg drukken. Normale kaas rond de 3 kg druk per kg kaas. Succes

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten