Vormen voor de Camembert

Plaats hier berichten over technieken en/of materialen m.b.t. het kaasmaken.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Jay

Vormen voor de Camembert

#1 Bericht door Jay » 31-07-2017 15:50

Alles inmiddels in huis, en van plan om deze week me aan de camembert te wagen. Eén ding is me niet helemaal duidelijk. Zijn de vormpjes die gebruikt worden voor de camembert-kaasjes geperforeerd aan de zijkanten? Ik zag een youtube-filmpje waarbij vormpjes gebruikt werden met alleen de boven en onderkant open. Wat doen de meesten van jullie?
Ik heb inmiddels 4 vormen (foodgrade plastic) met een diameter van 10 cm, en 10 cm hoogte... en de boormachine staat klaar om gaatjes te boren, mocht dat het beste zijn.

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#2 Bericht door Gerda » 01-08-2017 08:49

Die van mij zijn dat wel. Maar of het echt nodig is vraag ik me af. Tenslotte zijn de houten ringen waar de grote Brie in word gemaakt ook niet geperforeerd.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten