Natuurlijke fermentatie.

Plaats hier berichten over technieken en/of materialen m.b.t. het kaasmaken.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Danuta
Extra belegen kaas
Berichten: 352
Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
Contacteer:

Natuurlijke fermentatie.

#1 Bericht door Danuta » 25-09-2013 17:41

Heeft 1 van jullie al gewerkt met natuurlijke zuring?
Ik wil vandeweek melk halen, in een schaal zetten bij kamertemp en dan de volgende dag met verse melk vermengen en dan stremsel toevoegen.

Ik moet het gewoon een keer proberen :))

Tip, tricks?


MVG


Danuta
MLG

Danuta en de Bende van Donnersbachwald.

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#2 Bericht door johnshadows » 25-09-2013 17:57

Elke heeft daar iets meer 'ervaring' mee.
http://zelfkaasmaken.forum2go.nl/gaten- ... -t177.html
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Danuta
Extra belegen kaas
Berichten: 352
Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
Contacteer:

#3 Bericht door Danuta » 25-09-2013 18:43

Okee, is geen natuurlijke fermentatie maar zeker interessant om te lezen.

Ik moet het even een weekje uitstellen want morgen komt het personeel, vrijdag komen ze zo een grote rijdende ding brengen om een paar grote bomen op moeilijke plaats te kappen en zaterdag dus de houtbende om die bomen en de anderen te doen, dus de berg moet gekuist worden van oud hout, de schapen over gezet, de zomer hut afgebroken op de andere weide want die staat precies onder 1 van de te kappen bomen....stress al around dus even de volgende dagen, dan maar beter even niet kazen.... :)


MVG

Danuta
MLG

Danuta en de Bende van Donnersbachwald.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten