Op veel plaatsten lees ik dat 'men' 10 liter melk nodig heeft voor 1 kilo kaas. Inmiddels ben ik erg tevreden met de Goudse kaasjes die ik maak, ze smaken erg goed. Alleen constateer ik dat na 6 weken in de grot te hebben gelegen, de kaasjes tussen de 800 en 850 gram wegen. Is er iets dat ik nog niet goed aanpak, waardoor de kaasjes zo licht worden? Iemand met goede ideeen of adviezen?
Groeten uit Loei.
Gewicht kaasjes uit 10 liter melk.
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
Het kan zijn dat hierbij de RV (relatieve luchtvochtigheid) in de grot ook nog mee speelt hierin. Het is van koelkasten bekend dat het moeilijk is om de RV hoog genoeg te houden (schaaltjes water, vocht verdampers etc.). Het kan de moeite waard zijn om eens te experimenteren met plastic containers waar de kaasjes in bewaard worden.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten