Kaasvormen
Kaasvormen
Gegroet allen,
Als fervente hobbykok zou ik graag beginnen met het zelf maken van kaas. De kaasgrot is in aan oud alsook de nodige culturen zijn onderweg (waarvoor dank Vera). Maar nu ben ik eens aan t kijken voor vormen en zou graag weten welke, zowel grootte als merk, jullie mij aanraden. En om te vermijden dat je onnodige vormen koopt deze oproep. En wie heeft er een goed adresje?
De kazen die ik zou willen maken zijn:
Type Goudse / Edam / geitenkaasjes en kaasjes met kruiden
Parmesan
Blauwschimmel
En de vriendin wil graag feta en haloumi proberen
Alvast bedankt voor jullie raad
Mvg
Peter
Als fervente hobbykok zou ik graag beginnen met het zelf maken van kaas. De kaasgrot is in aan oud alsook de nodige culturen zijn onderweg (waarvoor dank Vera). Maar nu ben ik eens aan t kijken voor vormen en zou graag weten welke, zowel grootte als merk, jullie mij aanraden. En om te vermijden dat je onnodige vormen koopt deze oproep. En wie heeft er een goed adresje?
De kazen die ik zou willen maken zijn:
Type Goudse / Edam / geitenkaasjes en kaasjes met kruiden
Parmesan
Blauwschimmel
En de vriendin wil graag feta en haloumi proberen
Alvast bedankt voor jullie raad
Mvg
Peter
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
He Peter, geen dank hoor. Graag gedaan. Het pakje is onderweg gegaan vandaag.
Ik heb zelf microgeperforeerde vormen van the Cheese Mold shop. Ideale vormen. In de pondsvormen kun je zelfs wel kaasjes maken tot 800 - 900 gram. Maar ook kun je gewoon pondjes ermee maken. In de kilovorm kaas tot ca 2 kilo. Je krijgt er prachtig strakke kaas mee.
Je schrijft dat je ook parmezaan wilt maken. Die kaas moet je best zwaar persen en in een Kadova, die de meesten hier hebben, loopt je dan het risico dat je bij het eruit halen een deel van de korst kapot trekt. Is Herman meen ik ook al eens overkomen.
Verder heb ik een Tommevorm van ik meen Jurgensen Käsereibedarf. Die gebruik ik om grote witschimmelkaas te maken. Snij ik als ze droog genoeg zijn in parten, ziet er heel professioneel uit.
Ik heb zelf microgeperforeerde vormen van the Cheese Mold shop. Ideale vormen. In de pondsvormen kun je zelfs wel kaasjes maken tot 800 - 900 gram. Maar ook kun je gewoon pondjes ermee maken. In de kilovorm kaas tot ca 2 kilo. Je krijgt er prachtig strakke kaas mee.
Je schrijft dat je ook parmezaan wilt maken. Die kaas moet je best zwaar persen en in een Kadova, die de meesten hier hebben, loopt je dan het risico dat je bij het eruit halen een deel van de korst kapot trekt. Is Herman meen ik ook al eens overkomen.
Verder heb ik een Tommevorm van ik meen Jurgensen Käsereibedarf. Die gebruik ik om grote witschimmelkaas te maken. Snij ik als ze droog genoeg zijn in parten, ziet er heel professioneel uit.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten