Pagina 2 van 2

Geplaatst: 24-11-2017 18:19
door marco156
Ik ga het maandag maar weer proberen dan...
Ik heb vandaag echt Biologisch Dynamische Boeren melk gehaald :-)
Nu nog gekoeld maar volgende week donderdagochtend om 7.00 uur sta ik er weer voor de ongekoelde melk :-)

Gisteren heb ik ook kaasjes gemaakt, wederom van 6 liter supermarktmelk.
Slechts 1x gewassen en slechts verwarmt tot 34 graden, direct verschil kunnen merken.
Want waar ik eerst de wrongel met moeite in de 2 kaasvormpjes kreeg hield ik nu wrongel over.
In ieder geval leuk om dat soort verschillen meteen te ervaren,de smaak laat immers wel weer 3 week op zich wachten...

Geplaatst: 25-11-2017 23:48
door Jouke
Wij hebben inmiddels met 4 pannen werkend, aangetoond dat inderdaad 15 minuten verzuren een zeer korte (minder dan een half uur is mogelijk) stremtijd geeft.

Heel mooie opbrengst, door 2x meer CaCl, en veel wei af te tappen bij het wassen.

Heel gaaf om te merken.

Re: Tips en Truuks van Gerhard Hup - bestanden toegevoegd

Geplaatst: 26-10-2019 14:31
door Robert2410
@ de kaasmaak ladys; ik lees op het forum bij trucs en tips iets over bereidingsformulieren maar kan ze niet openen. Is het mogelijk om die misschien opnieuw te plaatsen. Bvd Robert

Re: Tips en Truuks van Gerhard Hup - bestanden toegevoegd

Geplaatst: 27-10-2019 10:48
door Jouke
Kun je me zeggen om welke het precies gaat?
Dan kijk ik wat ik kan doen.

Re: Tips en Truuks van Gerhard Hup - bestanden toegevoegd

Geplaatst: 27-10-2019 19:59
door Robert2410
Onder jouw verslag heeft Corry de formulieren toegevoegd

Re: Tips en Truuks van Gerhard Hup - bestanden toegevoegd

Geplaatst: 28-10-2019 08:25
door Jouke
Oh ja, dat waren volgens mij formulieren die Gerhard had meegenomen als voorbeeld.
Ik heb die zelf niet. Ik heb mijn eigen variant gemaakt in Excel en die ziet er zo uit: (Het is in 2 delen. Als je het bestand wilt, kan ik het je wel mailen, die krijg ik hier niet geupload)

Afbeelding

Afbeelding