Microgeperforeerd of Kadova?

Plaats hier berichten over technieken en/of materialen m.b.t. het kaasmaken.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Prinske001BE

Microgeperforeerd of Kadova?

#1 Bericht door Prinske001BE » 13-12-2017 08:48

Welke geniet jullie voorkeur? En waarom?

Ik overweeg over te schakelen naar een vorm zonder kaasdoek wegens te omslachtig en vaak geen mooie korst...

Mvg
Peter

Nils
Overjarige kaas
Berichten: 1152
Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
Contacteer:

#2 Bericht door Nils » 13-12-2017 10:59

Kadova, rolls royce onder de kaasvormen. Is uit elkaar te halen en goed schoon te maken. Korst is veel sneller gesloten.

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2315
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#3 Bericht door Jouke » 15-12-2017 17:22

Ik ben heel erg fan van microgeperforeerd.
Altijd mooie gesloten korst, ook bij weinig persdruk.

Je moet wel goed chloren, anders gaan de gaatjes schimmelen.
Afbeelding

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#4 Bericht door Vera » 15-12-2017 17:24

Ik sluit me volkomen bij Jouke aan!
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

mariawitte
Belegen kaas
Berichten: 288
Lid geworden op: 28-12-2016 14:10
Contacteer:

#5 Bericht door mariawitte » 15-12-2017 20:26

mijn persoonlijke voorkeur gaat naar de kadova vormen uit

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#6 Bericht door Gerda » 17-12-2017 10:23

Voor mij ook de kadova.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten