Waterstofperoxide
-
- Belegen kaas
- Berichten: 313
- Lid geworden op: 03-03-2018 05:38
- Contacteer:
Waterstofperoxide
Weet iemand of het verstandig is om waterstofperoxide (H2O2) te gebruiken bij kaas maken? Ik gebruik dat in plaats van chloor. In doe het in een plantenspuit en spuit dat op schoon te maken oppervlakken.
H2O2 doodt bacteriën en schimmel. Dat laatste is natuurlijk interessant als het gaat om kaasbereiding. Daarom ben ik van plan om de buitenkant van de kaas, voordat ik het ga coaten, schoon te maken met H2O2. Nu weet ik niet of dat überhaupt werkt, of dat er schadelijk bijeffecten zijn. Is er iemand die dat weet?
H2O2 is sowieso milieuvriendelijker dan chloor. Dat kun je wel op internet vinden. Bijvoorbeeld: https://www.glastuinbouwwaterproof.nl/g ... iendelijk/
H2O2 doodt bacteriën en schimmel. Dat laatste is natuurlijk interessant als het gaat om kaasbereiding. Daarom ben ik van plan om de buitenkant van de kaas, voordat ik het ga coaten, schoon te maken met H2O2. Nu weet ik niet of dat überhaupt werkt, of dat er schadelijk bijeffecten zijn. Is er iemand die dat weet?
H2O2 is sowieso milieuvriendelijker dan chloor. Dat kun je wel op internet vinden. Bijvoorbeeld: https://www.glastuinbouwwaterproof.nl/g ... iendelijk/
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Om je gereedscappen schoon te maken en de aanrecht etc. lijkt me het prima.
Maar waarom zou je je kaas ermee schoon willen maken? De pekel en de gevormde korst beschermt de kaas en je gaat zodra de kaas droog is beginnen met coaten. Ik heb geen idee wat de waterstofperoxide gaat doen met je kaas. En schimmelvorming tussen kaas en coating heb ik nog niet meegemaakt. Dus extra een keer de kaas schoonmaken lijkt mij echt overbodig.
Maar waarom zou je je kaas ermee schoon willen maken? De pekel en de gevormde korst beschermt de kaas en je gaat zodra de kaas droog is beginnen met coaten. Ik heb geen idee wat de waterstofperoxide gaat doen met je kaas. En schimmelvorming tussen kaas en coating heb ik nog niet meegemaakt. Dus extra een keer de kaas schoonmaken lijkt mij echt overbodig.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Belegen kaas
- Berichten: 313
- Lid geworden op: 03-03-2018 05:38
- Contacteer:
Aha. Dit punt wist ik niet. Ik dacht misschien om schimmelvorming te voorkomen. Maar de gevormde korst is al een bescherming.De pekel en de gevormde korst beschermt de kaas en je gaat zodra de kaas droog is beginnen met coaten ... En schimmelvorming tussen kaas en coating heb ik nog niet meegemaakt.
Ik ben er wel achtergekomen dat je korst mooi egaal moet zijn, anders kan je toch schimmel krijgen.
Bedankt voor het antwoord.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
-
- Belegen kaas
- Berichten: 313
- Lid geworden op: 03-03-2018 05:38
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten