Vee keuken

Plaats hier berichten over technieken en/of materialen m.b.t. het kaasmaken.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Oskari

Vee keuken

#1 Bericht door Oskari » 15-04-2018 11:34

Ik heb een oude veekeuken van ongeveer 2,5 * 2,5 meter.
Denk je dat het te klein is om het maken van kaas te kunnen verfijnen?
Bij welke temperaturen maak je je kaas in de winter, is 15 graden te koud?

Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel.


Oskari

Dree

#2 Bericht door Dree » 15-04-2018 13:07

Can you translate "veekeuken" to English?

Oskari

#3 Bericht door Oskari » 15-04-2018 13:31

Milk room

Oskari

Dree

#4 Bericht door Dree » 15-04-2018 16:14

Bewaarden ze daar vroeger melk of melkproducten?

Ik maak mijn kaas bij kamer temperatuur, 15 graden is wel koud, tijdens het
kaas maak proces mag het niet teveel afkoelen natuurlijk. Misschien is het wel
een goede grot om je kazen te laten rijpen, wat is de luchtvochtigheid?

Oskari

#5 Bericht door Oskari » 15-04-2018 16:52

Dree schreef:Bewaarden ze daar vroeger melk of melkproducten?

Ik maak mijn kaas bij kamer temperatuur, 15 graden is wel koud, tijdens het
kaas maak proces mag het niet teveel afkoelen natuurlijk. Misschien is het wel
een goede grot om je kazen te laten rijpen, wat is de luchtvochtigheid?

Het is een ruimte waar de melkmachine en andere accessoires kunnen worden gewassen,en melk wordt gekoeld in de tank.

Dree

#6 Bericht door Dree » 15-04-2018 17:03

Je kan er natuurlijk mooi kaas maken maar let wel op dat de melk tijdens het
verzuren en stremmen niet teveel afkoelt, daarna; het rechten en persen zou
ik dan eventueel bij kamertemperatuur doen.
Pekelen en rijpen kan dan weer wel in je melklokaal :D

Oskari

#7 Bericht door Oskari » 15-04-2018 17:46

Met een elektrische batterij krijg ik de warmte tot 20 graden
dus ik kan de kazen daar maken.

Oskari

Dree

#8 Bericht door Dree » 15-04-2018 17:55

Was je huis vroeger een boerderij?

Oskari

#9 Bericht door Oskari » 15-04-2018 19:07

Ja, het is een voormalige boerderij, koeien werden in 2000 verlaten.

Oskari

marco156

#10 Bericht door marco156 » 15-04-2018 19:20

Ik heb afgelopen winter mijn kazen in mijn onverwarmde keuken gemaakt.
Daar was het rond de 14 graden en mijn kazen smaakten Prima!!
Dus ook kaasmaken gaat daar prima.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten