Plaats hier berichten over technieken en/of materialen m.b.t. het kaasmaken.
-
Oskari
#1
Bericht
door Oskari » 15-04-2018 11:34
Ik heb een oude veekeuken van ongeveer 2,5 * 2,5 meter.
Denk je dat het te klein is om het maken van kaas te kunnen verfijnen?
Bij welke temperaturen maak je je kaas in de winter, is 15 graden te koud?
Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel.
Oskari
-
Dree
#2
Bericht
door Dree » 15-04-2018 13:07
Can you translate "veekeuken" to English?
-
Oskari
#3
Bericht
door Oskari » 15-04-2018 13:31
Milk room
Oskari
-
Dree
#4
Bericht
door Dree » 15-04-2018 16:14
Bewaarden ze daar vroeger melk of melkproducten?
Ik maak mijn kaas bij kamer temperatuur, 15 graden is wel koud, tijdens het
kaas maak proces mag het niet teveel afkoelen natuurlijk. Misschien is het wel
een goede grot om je kazen te laten rijpen, wat is de luchtvochtigheid?
-
Oskari
#5
Bericht
door Oskari » 15-04-2018 16:52
Dree schreef:Bewaarden ze daar vroeger melk of melkproducten?
Ik maak mijn kaas bij kamer temperatuur, 15 graden is wel koud, tijdens het
kaas maak proces mag het niet teveel afkoelen natuurlijk. Misschien is het wel
een goede grot om je kazen te laten rijpen, wat is de luchtvochtigheid?
Het is een ruimte waar de melkmachine en andere accessoires kunnen worden gewassen,en melk wordt gekoeld in de tank.
-
Dree
#6
Bericht
door Dree » 15-04-2018 17:03
Je kan er natuurlijk mooi kaas maken maar let wel op dat de melk tijdens het
verzuren en stremmen niet teveel afkoelt, daarna; het rechten en persen zou
ik dan eventueel bij kamertemperatuur doen.
Pekelen en rijpen kan dan weer wel in je melklokaal :D
-
Oskari
#7
Bericht
door Oskari » 15-04-2018 17:46
Met een elektrische batterij krijg ik de warmte tot 20 graden
dus ik kan de kazen daar maken.
Oskari
-
Dree
#8
Bericht
door Dree » 15-04-2018 17:55
Was je huis vroeger een boerderij?
-
Oskari
#9
Bericht
door Oskari » 15-04-2018 19:07
Ja, het is een voormalige boerderij, koeien werden in 2000 verlaten.
Oskari
-
marco156
#10
Bericht
door marco156 » 15-04-2018 19:20
Ik heb afgelopen winter mijn kazen in mijn onverwarmde keuken gemaakt.
Daar was het rond de 14 graden en mijn kazen smaakten Prima!!
Dus ook kaasmaken gaat daar prima.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten