Ik heb een vraag over kaas maken nu het zo warm is. Voorheen maakte ik kaas in de herfst / winter. Kan ik mijn kaas vannacht bij kamertemperatuur laten rechten, het is nu 27 graden in de kamer.
En het pekelen beter bij kamertemperatuur (27 graden dus) of in de koelkast? (Een grot heb ik nog steeds niet.)
Omgevingstemperatuur
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Hmmm, niet ideaal, maar je bent nu eenmaal zover. Moedig voorwaarts. Gwoon laten rechten vannacht.,
Pekel tip: ik zet je pekel vannacht in de koelkast en laat morgen even wat op temperatuur komen en mik dan je kaas er in.
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan toch?
Pekel tip: ik zet je pekel vannacht in de koelkast en laat morgen even wat op temperatuur komen en mik dan je kaas er in.
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan toch?
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
Mee eens wat vera zegt.... rechten kan nie zoveel kwaad, omdat je kaas toch van hogere temp komt.
leg wel vochtige doek over je kaas heen.
Ik zou toch proberen om je pekel wel richting 15 graden te houden. ook om je kaas te koelen.
Maar gooi anders gewoon een koel element in je pekel.
Er gaan vele wegen naar Rome.... :D
leg wel vochtige doek over je kaas heen.
Ik zou toch proberen om je pekel wel richting 15 graden te houden. ook om je kaas te koelen.
Maar gooi anders gewoon een koel element in je pekel.
Er gaan vele wegen naar Rome.... :D
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten