Hoeveelheid zuursel.

Plaats hier berichten over technieken en/of materialen m.b.t. het kaasmaken.
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#26 Bericht door johnshadows » 03-11-2013 12:21

Ja ik gebruik water van 80°C, dat was nooit een probleem.
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#27 Bericht door Gerda » 03-11-2013 12:57

Oei das heel hoog John!

Zelfs in het recept Gouda van Jurgensen ( ik heb al menig recept van hen toegezonden gekregen) staat:

Schneiden (Erbsengröße) nach ca. 30 min 1. Molke austreten lassen (30%) 2. Wasser zugeben (20%) Nachwärmtemperatur etwa 37°C wobei das Waschwasser bis zu 55°C warm sein kann.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#28 Bericht door johnshadows » 03-11-2013 13:23

Ja Gerda ik weet het, maar het gaf tot nu nooit problemen.
Integendeel zelfs, altijd zachte kaas.
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#29 Bericht door Gerda » 03-11-2013 13:42

Onvoorstelbaar dat ook zuursel zon effect heeft op stremming e.d.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#30 Bericht door johnshadows » 03-11-2013 14:57

Bij het maken van Haloumi wordt zelfs geen zuursel gebruikt.
En toch werkt dat.
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 41 gasten