Ik heb een vorm voor een Edammer, dus zo n kogelronde kaas. Ik krijg hem alleen niet vol genoeg om hem mooi rond te krijgen. Het wordt altijd zo n soort ufomodel... :D
Hij zit wel altijd tot bovenaan toe vol, maar na het persen is tie een stuk lager. Ik zet hem voor het persen zo n tien minuten omgekeerd op de volger. Daarna zou er wel wat wrongel bij kunnen, maar die zou ik dan apart moeten houden. Wat denken jullie kan dat? De rest zit dan al flink aan elkaar gedrukt denk ik. En moet ik dat extra beetje dan al wel uit de wei halen, en hoe bewaren? Aangedrukt of juist niet? En hoe warm te houden?
Vorm goed gevuld krijgen
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Ik denk dat het probleem kan zitten in het feit dat je de wrongel niet rijp genoeg laat worden voordat je de vorm vult.
Normaal gesproken zou een volle vorm met een kop erop tot een prima gevormde kaas moeten komen, zonder dat hij heel erg krimpt.
Druk je de wrongel stevig aan met je handen tijdens het vullen?
Misschien kun je eens aangeven welke recept je gebruikt. En wat je dan precies doet.
Misschien kunnen we je dan nog beter helpen.
Normaal gesproken zou een volle vorm met een kop erop tot een prima gevormde kaas moeten komen, zonder dat hij heel erg krimpt.
Druk je de wrongel stevig aan met je handen tijdens het vullen?
Misschien kun je eens aangeven welke recept je gebruikt. En wat je dan precies doet.
Misschien kunnen we je dan nog beter helpen.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten