Te zure kaas

Plaats hier berichten over technieken en/of materialen m.b.t. het kaasmaken.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Anna73

Te zure kaas

#1 Bericht door Anna73 » 28-07-2019 21:16

Tot nog toe gebruik ik karnemelk bij het maken van mijn kaas, maar smaakt mijn kaas te zurig, en is te droog. Ik houd me verder netjes aan de recepten van Nils of van de tips van Gerhard Hup. Ik gebruik 2% karnemelk. Nu vraag ik me af of ik beter naar 1% kan gaan, of dat de oplossing wellicht kan zijn. Heeft iemand hier ervaring mee?

FriemeItje
Jong belegen kaas
Berichten: 165
Lid geworden op: 28-07-2019 10:40
Contacteer:

Re: Te zure kaas

#2 Bericht door FriemeItje » 29-07-2019 08:34

Karnemelk heeft een typische smaak, daar moet je echt van houden.
Ik heb ook karnemelk gebruikt en ondanks dat ik karnemelk lekker vind, vond ik de kaas niet bepaald te eten.
Daarom ben ik overgestapt naar moedercultuur, dit in melk gedaan, in gevroren enzo ging best aardig maar is wat werk soms.
Vervolgens via Vera poeder culturen besteld, sinds dien gewoon lekkere smaak volle kaas gemaakt zonder al te veel moeite.

Dat je kaas te droog is kan met veel dingen te maken hebben bv dat je niet lang genoeg roert, de temperatuur, etc etc.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten