Pagina 1 van 1

Te zure kaas

Geplaatst: 28-07-2019 21:16
door Anna73
Tot nog toe gebruik ik karnemelk bij het maken van mijn kaas, maar smaakt mijn kaas te zurig, en is te droog. Ik houd me verder netjes aan de recepten van Nils of van de tips van Gerhard Hup. Ik gebruik 2% karnemelk. Nu vraag ik me af of ik beter naar 1% kan gaan, of dat de oplossing wellicht kan zijn. Heeft iemand hier ervaring mee?

Re: Te zure kaas

Geplaatst: 29-07-2019 08:34
door FriemeItje
Karnemelk heeft een typische smaak, daar moet je echt van houden.
Ik heb ook karnemelk gebruikt en ondanks dat ik karnemelk lekker vind, vond ik de kaas niet bepaald te eten.
Daarom ben ik overgestapt naar moedercultuur, dit in melk gedaan, in gevroren enzo ging best aardig maar is wat werk soms.
Vervolgens via Vera poeder culturen besteld, sinds dien gewoon lekkere smaak volle kaas gemaakt zonder al te veel moeite.

Dat je kaas te droog is kan met veel dingen te maken hebben bv dat je niet lang genoeg roert, de temperatuur, etc etc.