cloortabletten

Plaats hier berichten over technieken en/of materialen m.b.t. het kaasmaken.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Carol
Verse kaas
Berichten: 13
Lid geworden op: 09-08-2013 12:49
Contacteer:

cloortabletten

#1 Bericht door Carol » 23-10-2013 14:32

Hoi,

Heeft iemand ervaring met het gebruik van cloortabletten voor de ontsmetting van potten en gereedschappen? Ik zag dat iemand standaard gebruiken bij het maken van kazen. Volgens mij deed hij niet steriliseren. Hoor graag van jullie

groetjes

Carol

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#2 Bericht door Gerda » 23-10-2013 14:35

Ik reinig alles , pannen, jerrykannen, emmer en kookketel met een scheutje chloor in het water, daarna heel goed spoelen, altijd een kwartier in het chloorwater laten anders is het niet steriel.
Vormen, lepels enz enz, altijd met kokend water, je wilt ja geen chloorlucht aan je kaas, dus vind ik dat je die beter even in kokend water kunt zetten.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#3 Bericht door johnshadows » 23-10-2013 15:49

Wanneer je ergens een chloorgeur in hebt die je er niet uitkrijgt,
even naspoelen met een oplossing water/sulfiet,
daarna terug met water, dan is de sulfiet ook weg.
En hup weg is de chloorlucht.
Wordt vaak toegepast bij het reinigen van een damejeanne (mandfles).
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

webmaster

#4 Bericht door webmaster » 23-10-2013 17:07

Sulfiet is te bestellen bij webshops die ook spullen verkopen voor het maken van bier/wijn...

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten