Je hebt weleens dat het recept dat je volgt een andere maat voorschrijft voor het snijden van de wrongel. Het liefst gebruik ik mijn wrongelsnijder met 1cm maas toch, maar snij ik met het mes gewoon wat breder of smaller.
Ik heb even uitgevogeld hoe ik dat precies berekenen kan, met de volgende AANNAME: het gemak waarmee de wrongelblokjes wei afstaan is 100% afhankelijk van het buitenoppervlak van de blokjes.
Ik heb dus een formule in elkaar gezet waarmee je op basis van die aanname de snij-afstand uit het recept aan kan passen zodat je toch je wrongelsnijder kan gebruiken.
Voorbeeld:
eigen wrongelsnijder: 1cm afstand
recept: 2cm afstand
Dus, om met een wrongelsnijder van 1cm blokjes te maken met hetzelfde buitenoppervlak als wanneer je op 2cm snijd, moet je met je mes 2,6cm snijden en daar met je wrongelsnijder doorheen.
Denk niet dat veel mensen dit boeit, maar had het toch al uitgewerkt. Behoefte aan een tabel voor een specifieke maat? Laat maar weten.
Code: Selecteer alles
snijder 1 cm
Recept Snijden
0,3 0,1
0,4 0,2
0,5 0,3
0,6 0,4
0,7 0,6
0,8 0,7
0,9 0,9
1 1,0
1,1 1,2
1,2 1,3
1,3 1,5
1,4 1,6
1,5 1,8
1,6 1,9
1,7 2,1
1,8 2,3
1,9 2,4
2 2,6
2,1 2,8
2,2 2,9
2,3 3,1
2,4 3,3
2,5 3,4
2,6 3,6
2,7 3,8
2,8 4,0
2,9 4,1
3 4,3
Code: Selecteer alles
snijder 1,25
Recept Snijden
0,3 0,1
0,4 0,2
0,5 0,3
0,6 0,4
0,7 0,5
0,8 0,6
0,9 0,7
1 0,9
1,1 1,0
1,2 1,2
1,3 1,3
1,4 1,5
1,5 1,6
1,6 1,8
1,7 1,9
1,8 2,1
1,9 2,3
2 2,4
2,1 2,6
2,2 2,8
2,3 2,9
2,4 3,1
2,5 3,3
2,6 3,4
2,7 3,6
2,8 3,8
2,9 3,9
3 4,1
Code: Selecteer alles
snijder 1,5
Recept Snijden
0,3 0,1
0,4 0,2
0,5 0,2
0,6 0,3
0,7 0,4
0,8 0,5
0,9 0,7
1 0,8
1,1 0,9
1,2 1,1
1,3 1,2
1,4 1,4
1,5 1,5
1,6 1,7
1,7 1,8
1,8 2,0
1,9 2,1
2 2,3
2,1 2,4
2,2 2,6
2,3 2,8
2,4 2,9
2,5 3,1
2,6 3,2
2,7 3,4
2,8 3,6
2,9 3,7
3 3,9