halamid

Plaats hier berichten over technieken en/of materialen m.b.t. het kaasmaken.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Nils
Overjarige kaas
Berichten: 1152
Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
Contacteer:

halamid

#1 Bericht door Nils » 07-11-2013 15:34

De slager is mijn grote vriend en "brother in crime"
We hadden het over het schimmel vraag stuk, steeds maar poetsen met azijn in water, goed coaten, etc. Hij gaf me een bakje halamid mee. snufje oplossen in 5 liter water. kazen mee poetsen en koelkast mee afnemen en je bent weer van al je schimmels af. Kent iemand dit spul? Heeft iemand er ervaring mee? Lijkt nog het meest op een soort zout. :?:

webmaster

#2 Bericht door webmaster » 07-11-2013 15:47

Geen ervaring mee. Ik lees op internet dat het opgelost in water een oxiderend effect heeft, dus ik vraag me nog even af wat het doet met de coating van de kaas...

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#3 Bericht door Vera » 07-11-2013 15:47

Halamid gebruik ik om de stallen te ontsmetten.
Het wordt volgens mij ook gebruikt om materialen te ontsmetten, dus voor je grot kan het wel werken. Maar ik zou het zelf niet snel op de kaas zelf toepassen.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#4 Bericht door johnshadows » 07-11-2013 17:26

Om de stal te ontsmetten...
Ik heb hier Pho Cid en DM Cid staan, ook voor stallen en dergelijke.
http://www.cidlines.com/nl-be/17/63/zuur.html
http://www.cidlines.com/nl-be/17/64/chloorhoudend.html
Om dit nou op kaas te smeren?Afbeelding
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#5 Bericht door johnshadows » 07-11-2013 17:27

Euh, .... halamid is mij onbekend.Afbeelding
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Nils
Overjarige kaas
Berichten: 1152
Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
Contacteer:

#6 Bericht door Nils » 07-11-2013 23:48

De slager doet zelf tegenwoordig ook aan kazen en poetst ze er ook lekker mee. Weg schimmel... zegt hij. We zullen het zien, ik hou u op de hoogte

webmaster

#7 Bericht door webmaster » 08-11-2013 09:04

Mijn vrouw, die als gediplomeerd dressuur instructeur op diverse stallen heeft gewerkt kent het wel, ook van het schoonmaken en ontsmetten van stallen, waarbij het altijd zorgvuldig uit de buurt van waterbakken en voerbakken werd gehouden...

raf
Jong belegen kaas
Berichten: 213
Lid geworden op: 13-07-2013 18:14
Contacteer:

#8 Bericht door raf » 08-11-2013 11:24

DM Cid gebruik ik om bierflessen te kuisen op 60 °c in water verdund.
Lijkt mij niet goed om de kazen te reinigen op 60°C

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#9 Bericht door Gerda » 08-11-2013 13:25

In potjes Olvarit babyvoeding met rundvlees en varkensvlees van Nutricia werd p-tolueensulfonamide (pTSA) aangetroffen, een restproduct dat overblijft als het anti-ontsmettingsmiddel Halamid zijn werk heeft gedaan. De stof pTSA heeft een bacteriedodende werking en mag volgens de Bestrijdingsmiddelenwet niet in hogere doses dan 1 milligram per kilo in voedingsmiddelen voorkomen.

Ik zou er mijn kazen niet mee schoonmaken.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Nils
Overjarige kaas
Berichten: 1152
Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
Contacteer:

#10 Bericht door Nils » 08-11-2013 16:05

Ik heb in ieder geval weer eens even lekker de grot en alle planken vrij gemaakt van welke schimmel dan ook. Zo moet ie er weer een tijdje tegen kunnen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 16 gasten