Coating of was?
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
Nils ik heb geen ervaring met bijenwas.
Het is wel een natuurlijk product.
Dus wanneer je er aan kan geraken, gewoon doen.
Blijft de vraag of het zacht blijft.
De RV in de grot zou ik toch op 80% houden.
Anders ga je alsnog droge kaas krijgen volgens mij.
Het is wel een natuurlijk product.
Dus wanneer je er aan kan geraken, gewoon doen.
Blijft de vraag of het zacht blijft.
De RV in de grot zou ik toch op 80% houden.
Anders ga je alsnog droge kaas krijgen volgens mij.
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
Bijenwas is een natuurproduct en als ik lees over paraffine en de bereiding hiervan, dan geloof ik niet dat ik het voor kaas zou willen gebruiken...
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
beste heren , de huidige kaascoating die de meeste onder ons gebruiken is meestal en emulsie van een polymeer in water, doorgaand polyvinylacetaat,http://nl.wikipedia.org/wiki/Polyvinylacetaat
een synthetisch polymeer, en heeft meestal nog Natamycine als schimmeldodend bestanddeel, (dit is een bacterie) dus wat mij part is de parafinne en de kaascoating even grote troep
by the way, ik heb ergens een artikel gevonden over een kaascoating gemaakt van tarwe gluten ? iemand bekend ermee ?
een synthetisch polymeer, en heeft meestal nog Natamycine als schimmeldodend bestanddeel, (dit is een bacterie) dus wat mij part is de parafinne en de kaascoating even grote troep
by the way, ik heb ergens een artikel gevonden over een kaascoating gemaakt van tarwe gluten ? iemand bekend ermee ?
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
Voordeel van coating en natuurkorst is dat je kan zien wat er met je kaas gebeurd. Ik ben bang dat wanneer er wat mis is met mijn "in bijenwas gedompelde kaas" ik er pas achter kom bij het aansnijden. Het is een mooie harde laag was die er om heen zit, maar niet doorzichtig... Enerzijds, de kaas is afgesloten van de buitenwereld, geen schimmel die daar nog bij gaat komen. Maar als er daaronder zich wat afspeelt? In ieder geval geen last van kruiden die door de coating heen prikken en bron van schimmels vormen.
Ik vind het nu al spannend..
Een mooie natuurkorst zou de allerbeste oplossing zijn.
Ik vind het nu al spannend..
Een mooie natuurkorst zou de allerbeste oplossing zijn.
Ik wil niet direct beweren dat ik ook volledig van de coating af zal stappen, want ik wil mijn ervaring met natuurlijke korst eerst uit gaan bouwen.
Maar inderdaad, ook de coating is een chemisch product en vroeger kon er ook kaas gemaakt worden zonder een plastic laag er over.
Nils, ik heb nog wat na zitten lezen over het gebruik van was: Zorg er wel voor dat de kaas goed droog is voordat je gaat waxen. Dit om te voorkomen dat vrijkomend vocht uit de kaas samen met de melkzuurbacterieen gaat inwerken op de was.
Maar inderdaad, ook de coating is een chemisch product en vroeger kon er ook kaas gemaakt worden zonder een plastic laag er over.
Nils, ik heb nog wat na zitten lezen over het gebruik van was: Zorg er wel voor dat de kaas goed droog is voordat je gaat waxen. Dit om te voorkomen dat vrijkomend vocht uit de kaas samen met de melkzuurbacterieen gaat inwerken op de was.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
Ok, dankjewel Herman. Volgens mij was de kaas mooi droog. bijna 36 uur liggen drogen. Inwerken op de was lijkt me het grootste probleem niet. Inwerken op de kaas, dat zou vervelend zijn! De kaas ligt te liggen.. afwachten maar. Ik hou jullie op de hoogte. Behoudens jurgens kon ik trouwens geen leverancier in Nederland vinden van kaaswas.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Deze verkopen ook was voor 12,95 1 a 1,5 kilo en niet de enorme bedragen van Jurgensen.
http://www.agrar-fachversand.com/
http://www.agrar-fachversand.de/product ... MILKY.html
http://www.agrar-fachversand.com/
http://www.agrar-fachversand.de/product ... MILKY.html
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Verse kaas
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 04-11-2013 15:07
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
Fenegriek in bijenwas gedompeld. Kort dompelen, er en en er gelijk uit. Omhoog halen en dan wachten tot de drup die onderaan blijft hangen gestold is. deze kan er dan mooi afgesneden worden. Droogt razendsnel, binnen 10 minuten zitten er drie lagen was omheen. Je ziet de fenegriek door de bijenwas heen. Toch nog enige controle dus, wat er zich onder de was afspeelt.
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Vera , ik heb ze gisterenavond besteld, betaal 12,70 ( al gedaan Pay-Pal) en ik hoop dat ik nu niet een klompje maar echt die kilo krijg. En nu hopen dat de postbode een beetje hard loopt kan mijn edammer in de rode kaaswax.Vera schreef:Gerda, pas op. De prijs 12.70 is per 100 gram. Dan kost het een lieve duit als het blokken zijn van 1 a 1.5 kg. Ik heb er toevallig van de week ook naar zitten kijken.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
Natuurkorst kazen is een etiket denk ik onmogelijk. Ik denk dat dat de reden is waarom oude kaasvormen een bepaald motief hebben. Je stempelt het soort kaas dan in de kaas zelf. Dat is dus gelijk het antwoord: Stempelen? Er in drukken, ponsen, oid.
Bijenwas is binnen een paar tellen droog. Daar kan je dus niks mee. te meer omdat je hem laat uitlekken tot de laatste druppel gestold is, anders krijg je er lelijke druipers overheen. prit?? Ik denk er zelf over om er een klein merkje in te maken met een kraspen of er een paar druppels was te merken. Dan kan ik ze zelf uit elkaar houden en in mijn aantekeningen zien wat wat is.
Bijenwas is binnen een paar tellen droog. Daar kan je dus niks mee. te meer omdat je hem laat uitlekken tot de laatste druppel gestold is, anders krijg je er lelijke druipers overheen. prit?? Ik denk er zelf over om er een klein merkje in te maken met een kraspen of er een paar druppels was te merken. Dan kan ik ze zelf uit elkaar houden en in mijn aantekeningen zien wat wat is.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten