Veel recepten schrijven voor: "10 minuten snijden" diezelfde recepten schrijven dan ook voor: "tot blokjes van 15mm"
Als ik 10 minuten snij, al doe ik het nog zo langzaam, dan worden de blokjes toch echt steeds kleiner. Dus wat te doen? Snijden tot blokjes van 15mm en stoppen met snijden (al ben je dan pas 5 minuten aan het snijden) of nog langzamer snijden? is er een reden waarom men 10 minuten voorschrijft?
Heeft het snijden nog een reden anders dan het in blokjes delen en te scheiden van de wei?
Snijden
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Nils ik denk misschien heel simpel. (ook ik had dat probleem.)
Of je 1000 liter snijd, waar de meeste recepten op gemaakt zijn of die 10 of 20 liter van ons, 1000 liter ben je langer mee bezig denk ik. Ik snijd dus heeeeeeeeeeeeeel langzaam en ben in 5 a7 minuten klaar met snijden.
Maar ja dat kan dus simpel gedacht zijn!
Of je 1000 liter snijd, waar de meeste recepten op gemaakt zijn of die 10 of 20 liter van ons, 1000 liter ben je langer mee bezig denk ik. Ik snijd dus heeeeeeeeeeeeeel langzaam en ben in 5 a7 minuten klaar met snijden.
Maar ja dat kan dus simpel gedacht zijn!
Maatvoering is bepalend, die bepaald namelijk het oppervlak van de wrongel en de hoeveelheid wei die dus afgescheiden wordt.
Hoe groter de stukken wrongel, des te minder oppervlak er is die wei kan doorlaten, dus des te vochtiger blijft de kaas.
Ik roer altijd voorzichtig een poosje na het snijden, waarbij nog vaak grotere stukken te voorschijn komen, die ik dan alsnog snij.
Hoe groter de stukken wrongel, des te minder oppervlak er is die wei kan doorlaten, dus des te vochtiger blijft de kaas.
Ik roer altijd voorzichtig een poosje na het snijden, waarbij nog vaak grotere stukken te voorschijn komen, die ik dan alsnog snij.
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten