Update: Wat heb jij in je kaasgrot!
In mijn kaasgrot ligt vooral:
Type Goudse kaas:
- Vooral naturel
- Verder verschillende kruiden zoals fenegriek, komijn, brandnetel.
Er liggen nu zo een 104 kazen in de kaasrijping.
We verkopen momenteel 12 bollen kaas van 5 kg per week. En met de melkhoeveelheden die we nu hebben produceren we er ongeveer 15 bollen van 5 kg per week. Dus ongeveer zo een 700-800 liter melk per week dat we verkazen.
- Vooral naturel
- Verder verschillende kruiden zoals fenegriek, komijn, brandnetel.
Er liggen nu zo een 104 kazen in de kaasrijping.
We verkopen momenteel 12 bollen kaas van 5 kg per week. En met de melkhoeveelheden die we nu hebben produceren we er ongeveer 15 bollen van 5 kg per week. Dus ongeveer zo een 700-800 liter melk per week dat we verkazen.
-
- Oude kaas
- Berichten: 608
- Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
- Contacteer:
In mijn kaasgrot ligt vooral:
Hoi Friemeltje,
Het is ook mijn werk. Werk namelijk op een zorgboerderij waar ik volwassenen met een mentale beperking begeleid. Samen met enkele cliënten verwerk ik dus onze eigen melk tot verschillende zuivelproducten.
Het is dus een werk, maar ik vind kaas maken zo fijn en zo iets boeiend dat ik het zeker ook aanzie als hobby. :-)
Groeten
Bart
Het is ook mijn werk. Werk namelijk op een zorgboerderij waar ik volwassenen met een mentale beperking begeleid. Samen met enkele cliënten verwerk ik dus onze eigen melk tot verschillende zuivelproducten.
Het is dus een werk, maar ik vind kaas maken zo fijn en zo iets boeiend dat ik het zeker ook aanzie als hobby. :-)
Groeten
Bart
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 608
- Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 608
- Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 454
- Lid geworden op: 15-12-2017 16:38
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Re: Update: Wat heb jij in je kaasgrot!
Van de week heb ik met veel plezier dit topic opgeschoond - alle lege posten eruit gehaald die verdwenen waren na de update.
Vond het jammer dat er niet meer in gepost werd, duuuuusssss......
Welaan mij schamele voorraad kaas maar eens op de foto gezet.
Boven links goudse zonder coating in een doos gerijpt.
Daarnaast de weggeefkaas voor kerst - doodsaaie goudse.
Eronder links een heel oud verdroogd en niet meer schoon te krijgen Rastdorfer van juli.
Ernaast Rastdorfer van een week oud - komijn - naturel en eronder thijm.
Onderste plank van links naar rechts: restant blauwe brokjes - blunderkaas (Rastdorfer met witschimmel) en rechts blauwe griezel van de kaasmaakdag - de tweede ligt in de koelkast in de keuken omdat we die vanavond van kant gaan maken.
Misschien doet goed voorbeeld goed volgen - plaats foto's van je kaasvoorraad.
Vond het jammer dat er niet meer in gepost werd, duuuuusssss......
Welaan mij schamele voorraad kaas maar eens op de foto gezet.
Boven links goudse zonder coating in een doos gerijpt.
Daarnaast de weggeefkaas voor kerst - doodsaaie goudse.
Eronder links een heel oud verdroogd en niet meer schoon te krijgen Rastdorfer van juli.
Ernaast Rastdorfer van een week oud - komijn - naturel en eronder thijm.
Onderste plank van links naar rechts: restant blauwe brokjes - blunderkaas (Rastdorfer met witschimmel) en rechts blauwe griezel van de kaasmaakdag - de tweede ligt in de koelkast in de keuken omdat we die vanavond van kant gaan maken.
Misschien doet goed voorbeeld goed volgen - plaats foto's van je kaasvoorraad.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten