Update: Wat heb jij in je kaasgrot!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Ik eet er van en koop nu geen kaas meer. Wat er momenteel in ligt:
5 baby Goudse
3 Baby Goudse bieslook
2 Kg Goudse
Pekelwater in weckpotten
Gele coating emmertje
Redelijk wat voor een alleenstaande maar niet alles is nu al consumeerbaar he? Ik probeer ongeveer een eetbare hoeveelheid van 1 kg/ 2 weken te hebben
5 baby Goudse
3 Baby Goudse bieslook
2 Kg Goudse
Pekelwater in weckpotten
Gele coating emmertje
Redelijk wat voor een alleenstaande maar niet alles is nu al consumeerbaar he? Ik probeer ongeveer een eetbare hoeveelheid van 1 kg/ 2 weken te hebben
Vera,
De kaas onderaan rechts is een (mislukt?) experiment van mijn kaasmaatje. Ze wou een Morbier kaas maken maar ze is iets te enthousiast geweest met het toevoegen van de "as" ;-) Dus ipv een zwart lijntje wordt dat een volledig ZWARTE kaas. Nu maar hopen dat dit niet aan de oren van Sylvana komt ;-)
De kaas onderaan rechts is een (mislukt?) experiment van mijn kaasmaatje. Ze wou een Morbier kaas maken maar ze is iets te enthousiast geweest met het toevoegen van de "as" ;-) Dus ipv een zwart lijntje wordt dat een volledig ZWARTE kaas. Nu maar hopen dat dit niet aan de oren van Sylvana komt ;-)
-
- Jonge kaas
- Berichten: 103
- Lid geworden op: 29-09-2016 17:18
- Contacteer:
Het begint hier ook op iets te lijken....
1 kilo goudse walnoot
1 kilo goudse sambal
1 kilo goudse komijn
1 kilo goudse kerrie
1.6 kilo goudse fenegriek
1 kilo goudse piri piri
1 kilo goudse naturel
1.6 kilo goudse naturel
1 kilo parmezaan x2
1 kilo geitenkaas x2
1 kilo leerdammer x2
Gelukkig vinden wij kaas erg lekker :D
1 kilo goudse walnoot
1 kilo goudse sambal
1 kilo goudse komijn
1 kilo goudse kerrie
1.6 kilo goudse fenegriek
1 kilo goudse piri piri
1 kilo goudse naturel
1.6 kilo goudse naturel
1 kilo parmezaan x2
1 kilo geitenkaas x2
1 kilo leerdammer x2
Gelukkig vinden wij kaas erg lekker :D
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Grijns van oor tot oor!dirkvv schreef:Vera,
" ;-) Dus ipv een zwart lijntje wordt dat een volledig ZWARTE kaas. Nu maar hopen dat dit niet aan de oren van Sylvana komt ;-)
Dat is een hoop kaas Inge! Gelukkig dat je ze ook oud kunt laten worden...
Mijn voorraad is nog steeds minimaal. Ik zal morgen eens inventariseren.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Jonge kaas
- Berichten: 103
- Lid geworden op: 29-09-2016 17:18
- Contacteer:
-
- Jonge kaas
- Berichten: 96
- Lid geworden op: 12-07-2016 16:39
- Contacteer:
Ondanks mijn voorraad gelukkig nog plaats genoeg in mijn kaasgrot.... Alleen vinden ze hier de kaas erg lekker... Toch maar een hangslot monteren...
Voorraad:
- 9 kilo Goudse
- 0,5 kilo Fenegriek
- 0,5 kilo Pili Pili
- 0,5 kilo komijn
- 0,5 kilo mosterd
Eind van de week nog wat kruidenkaas maken en binnenkort ook aan schimmelkaas beginnen.
Kom tijd te kort. :D
Voorraad:
- 9 kilo Goudse
- 0,5 kilo Fenegriek
- 0,5 kilo Pili Pili
- 0,5 kilo komijn
- 0,5 kilo mosterd
Eind van de week nog wat kruidenkaas maken en binnenkort ook aan schimmelkaas beginnen.
Kom tijd te kort. :D
Ook eens een inventaris gemaakt. Was wel nodig.
1 kg Stilton 6m
0,3 kg Stilton 10m
5 x 275g Camembert (vers)
1 kg + 0,5 kg Gouds Rode wijn
2 x 1 kg Goudse natuur
1 kg Goudse Spaanse peper
1 kg Goudse eekhoorntjesbrood
2 x 750 g St Paulin natuur
1 kg Goudse oud
0,5 kg Keldermonstertje
En dan nog in de koeling:
12 x 250g camemberts
1 x 250g camembert met eekhoorntjesbrood.
Blijkbaar toch een voorliefde voor schimmelkaas. ;)
1 kg Stilton 6m
0,3 kg Stilton 10m
5 x 275g Camembert (vers)
1 kg + 0,5 kg Gouds Rode wijn
2 x 1 kg Goudse natuur
1 kg Goudse Spaanse peper
1 kg Goudse eekhoorntjesbrood
2 x 750 g St Paulin natuur
1 kg Goudse oud
0,5 kg Keldermonstertje
En dan nog in de koeling:
12 x 250g camemberts
1 x 250g camembert met eekhoorntjesbrood.
Blijkbaar toch een voorliefde voor schimmelkaas. ;)
-
- Jonge kaas
- Berichten: 96
- Lid geworden op: 12-07-2016 16:39
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
ok, voorlopig plaats ik hier NIKS meer over mijn karig kaasgrotje. Wat een kaasmonsters (ja, hier ook Evert :lol: ) Maar mijn baby-bieslookkaasjes zijn héérlijk geworden. Vandaag weer gewone Goudse gemaakt. Hopelijk worden ze beter dan de laatste met hun sinaasappelhuid (die overigens alweer aan het wegtrekken is, rare dingen)
-
- Jonge kaas
- Berichten: 103
- Lid geworden op: 29-09-2016 17:18
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Jonge kaas
- Berichten: 96
- Lid geworden op: 12-07-2016 16:39
- Contacteer:
Even een vraagje.
Ik heb sinds kort ook een kaasgrot en die begint een beetje te klein te worden. Mag je al iets oudere kaas boven op elkaar leggen om te rijpen of is dit geen goed idee?
En als ik zelf extra legplanken wil maken voor in mijn koelkast, van welk materiaal maak ik deze dan het best (welk gaat het minst snel schimmelen)?
Ik heb sinds kort ook een kaasgrot en die begint een beetje te klein te worden. Mag je al iets oudere kaas boven op elkaar leggen om te rijpen of is dit geen goed idee?
En als ik zelf extra legplanken wil maken voor in mijn koelkast, van welk materiaal maak ik deze dan het best (welk gaat het minst snel schimmelen)?
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Klopt niet helemaal met de titel. Alle kaas ligt namelijk vanmiddag buiten de grot - grote schoonmaak van kaas en kast.
Blauwe Joopjes - blauwe Rastdammer - Rastdorfer - Rastdammer - Proosdij - Monatasio - de nog niet gecoate Butterkäse, met natuurkorst: Tomme basic Style en a la Emmentaler.
Voor elk wat wils ouderdom vanaf september 2016 t.m. 19 februari 2017.
Blauwe Joopjes - blauwe Rastdammer - Rastdorfer - Rastdammer - Proosdij - Monatasio - de nog niet gecoate Butterkäse, met natuurkorst: Tomme basic Style en a la Emmentaler.
Voor elk wat wils ouderdom vanaf september 2016 t.m. 19 februari 2017.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
Stik jaloers ben ik op jullie, ben nog in de uitprobeerfase van de gewone kazen.
Pas vanaf mijn 9e kaasje, met mijn wijnkoeler met een juiste luchtvochtigheid, kan ik wel zeggen dat het steeds beter gaat.
Ik heb:
1200 gr. Goudse van Nils
2x 500 gr. Goudse met Fenegriek
415 gr. Cotswold met knof en uien
1280 gr. Goudse met peper
650 gr. Goudse met walnoot
500 gr. Goudse met mosterd
430 gr Goudse van Gavin Webber
860 gr. Colby van Gavin Webber
Eigenlijk best wel veel voor een beginner :D :D
Pas vanaf mijn 9e kaasje, met mijn wijnkoeler met een juiste luchtvochtigheid, kan ik wel zeggen dat het steeds beter gaat.
Ik heb:
1200 gr. Goudse van Nils
2x 500 gr. Goudse met Fenegriek
415 gr. Cotswold met knof en uien
1280 gr. Goudse met peper
650 gr. Goudse met walnoot
500 gr. Goudse met mosterd
430 gr Goudse van Gavin Webber
860 gr. Colby van Gavin Webber
Eigenlijk best wel veel voor een beginner :D :D
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Even een vernieuwde foto.
De blauwe brie staat inmiddels in containers in de gewone koelkast, anders rijpt het te snel.
De kleine Proosdij ligt aangesneden in de koelkast. Hij is erg lekker!
En de Butterkase is in de grot erbij geplaatst. De blauwe in de quarantaine container, de rest gewoon gezellig bij elkaar.
De blauwe brie staat inmiddels in containers in de gewone koelkast, anders rijpt het te snel.
De kleine Proosdij ligt aangesneden in de koelkast. Hij is erg lekker!
En de Butterkase is in de grot erbij geplaatst. De blauwe in de quarantaine container, de rest gewoon gezellig bij elkaar.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Sinds 15 augustus vorige week ben ik begonnen wat kaasjes te maken. Omdat je nu ook echt iets kunt zien in de grot hierbij een foto.
Bovenin 2 x Proosdij 1,8 en 1 kg
Daaronder de concrete Parmezan 2 kg
Daaronder 4 x Goudse 900 gr / 940 gr/ 420 gr / 180 gr.
Daaronder ca 13 x normaal model en 2 grote stukken Brie / Camembert in doosjes.
Bovenop de groentelade mijn pekelvat.
Bovenin 2 x Proosdij 1,8 en 1 kg
Daaronder de concrete Parmezan 2 kg
Daaronder 4 x Goudse 900 gr / 940 gr/ 420 gr / 180 gr.
Daaronder ca 13 x normaal model en 2 grote stukken Brie / Camembert in doosjes.
Bovenop de groentelade mijn pekelvat.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten