Update: Wat heb jij in je kaasgrot!
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
Ik heb ze op placemats liggen. Was op zoek naar onbehandelde planken toen ik die niet kon vinden heb ik dit bedacht.
Ze liggen bij mij boven op de overloop te rijpen. Daar is het momenteel 12 graden met een vochtigheid van ongeveer 80 %. Als de buiten temperatuur straks op gaat lopen zal ik mijn kaas moeten verhuizen naar een koelere plaats. Ik zit te denken aan een afgesloten kast met planken in de schuur.
Ze liggen bij mij boven op de overloop te rijpen. Daar is het momenteel 12 graden met een vochtigheid van ongeveer 80 %. Als de buiten temperatuur straks op gaat lopen zal ik mijn kaas moeten verhuizen naar een koelere plaats. Ik zit te denken aan een afgesloten kast met planken in de schuur.
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 173
- Lid geworden op: 26-11-2013 20:05
- Contacteer:
Hier zijn de meningen dan toch over verdeeld , de kaas die ik toen bij John heb gemaakt die lag bij mij ook op een bamboe plank ( 5 weken ) ik heb totaal geen schimmel gehad , ik heb toen nog de vraag gesteld aan John of dat iets met die bamboe kon te maken hebben , nu liggen mijn kazen ook op dezelfde planken en tot nu toe nog geen schimmel moeten poetsen..Nils schreef:Ik ben niet zo enthousiast over bamboe, erg gevoelig voor schimmel. Had daar mijn kazen ook een tijdje op liggen, maar had toen meer last dan nu
Warme groeten
Stef.
I'm maybe a dreamer but I'm not the one who sleeps.
Stef.
I'm maybe a dreamer but I'm not the one who sleeps.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 213
- Lid geworden op: 13-07-2013 18:14
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 213
- Lid geworden op: 13-07-2013 18:14
- Contacteer:
En als laatste : het rijpen in de kaasgrot.
In de kaasgrot is op de bodem een stuk isomo aangebracht om de koude van de onderste diepvrieskast een beetje tegen te houden.
Daarop staat een bakje water met een computerventilator bij zo blijft de R V ongeveer op 90%
En nu maar wachten en afblijven van die kaas. :lol: :lol:
Mvg
Raf
In de kaasgrot is op de bodem een stuk isomo aangebracht om de koude van de onderste diepvrieskast een beetje tegen te houden.
Daarop staat een bakje water met een computerventilator bij zo blijft de R V ongeveer op 90%
En nu maar wachten en afblijven van die kaas. :lol: :lol:
Mvg
Raf
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 173
- Lid geworden op: 26-11-2013 20:05
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Oei, nog maar heel weinig....
3 Kleine Edammertjes - 1x naturel, 1x tuinkruiden - 1x peper en mijn parmezaan.
De Edammers sneuvelen komend weekend want dan hebben we logees, dus ik MOET!!!! nu snel kaasmaken maar wanneer???
Gek, ooit werkte ik en had ik tijd te over, nu ben ik rentenier en kom tijd te kort?
3 Kleine Edammertjes - 1x naturel, 1x tuinkruiden - 1x peper en mijn parmezaan.
De Edammers sneuvelen komend weekend want dan hebben we logees, dus ik MOET!!!! nu snel kaasmaken maar wanneer???
Gek, ooit werkte ik en had ik tijd te over, nu ben ik rentenier en kom tijd te kort?
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 183
- Lid geworden op: 11-11-2013 16:52
- Contacteer:
techniek/materialen
Hallo kaasmakers, was even weg. een week aan zee vertoeft.
Ik heb mij een nieuwe kaasgrot aangekocht. Volledig in de PVC.
In de grot bevinden zich nu; twee blauwe Delftse, één kruidenkaasje (ui,look,enz..) één walnotenkaas-fenegriek, twee fenegriek, één stilton van 8 weken, en in de container één stilton van twee weken.
Was nog vergeten twee brandnetelkazen.
De kazen liggen op een "grenen" plank, die ik vooreerst goed ontsmet heb.
Onderaan de luchtbevochtiger. Ik denk dat ik in de bodem een gaatje zal moeten boren om het water weg te laten lopen. Van Elke heb ik ook ergens gelezen dat het anders een zwembad wordt. Nochtans staat de regelaar op het minimum. De tijdschakelaar slaat om de twee uur aan voor een half uur.
Temperatuur en luchtvochtigheid is goed.
Bij warmer weer zal ik een koelelement onderaan de grot plaatsen ( een idee van Herman).
mvg
rudy
Ik heb mij een nieuwe kaasgrot aangekocht. Volledig in de PVC.
In de grot bevinden zich nu; twee blauwe Delftse, één kruidenkaasje (ui,look,enz..) één walnotenkaas-fenegriek, twee fenegriek, één stilton van 8 weken, en in de container één stilton van twee weken.
Was nog vergeten twee brandnetelkazen.
De kazen liggen op een "grenen" plank, die ik vooreerst goed ontsmet heb.
Onderaan de luchtbevochtiger. Ik denk dat ik in de bodem een gaatje zal moeten boren om het water weg te laten lopen. Van Elke heb ik ook ergens gelezen dat het anders een zwembad wordt. Nochtans staat de regelaar op het minimum. De tijdschakelaar slaat om de twee uur aan voor een half uur.
Temperatuur en luchtvochtigheid is goed.
Bij warmer weer zal ik een koelelement onderaan de grot plaatsen ( een idee van Herman).
mvg
rudy
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 26 gasten