Update: Wat heb jij in je kaasgrot!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Verse kaas
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 04-11-2013 15:07
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Verse kaas
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 04-11-2013 15:07
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Belegen kaas
- Berichten: 313
- Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
- Contacteer:
-
- Belegen kaas
- Berichten: 271
- Lid geworden op: 20-08-2015 11:37
- Contacteer:
-
- Verse kaas
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 04-11-2013 15:07
- Contacteer:
"groot" 1,5 - 2 kiloVera schreef: Wat heb je allemaal voor kaas liggen?,
Fenegriek, Proosdij, Chilli mix en Kruidnagel met komijn.
"klein" 500 gram
Fenegriek, Peterselie, Pesto, een proefje met satekruiden en nog wat reststukjes.
Maar gaat wel rap op hoor, als een kaas(je) naar de keuken verhuist is hem geen lang leven beschoren. :wink:
Groet
Berrie
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
-
- Verse kaas
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 04-11-2013 15:07
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
Na een vruchtbaar weekendje kaas maken heb ik een lichtelijk overvolle kaas kast :-)
Ongeveer 1.6 kilo st paulin
3 ons asiago
3 kilo schapenkaas
1 camembertje
1 blauwschimmeltje
3 kilo proosdij met chili en mosterdzaadjes
1.3 kilo goudse met hazelnootjes
1.4 kilo goudse met Italiaanse kruiden en knoflook
1 kilo schapenkaas cabra del vin
1 kilo goudse met komijn en 1 kilo goudse met walnoot
Best een waslijst eigenlijk :shock:
Ongeveer 1.6 kilo st paulin
3 ons asiago
3 kilo schapenkaas
1 camembertje
1 blauwschimmeltje
3 kilo proosdij met chili en mosterdzaadjes
1.3 kilo goudse met hazelnootjes
1.4 kilo goudse met Italiaanse kruiden en knoflook
1 kilo schapenkaas cabra del vin
1 kilo goudse met komijn en 1 kilo goudse met walnoot
Best een waslijst eigenlijk :shock:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Kaaskast gemaakt...
Vorig jaar november met kaasmaken begonnen. Kaas lag 'open en bloot' in mijn kelder om te rijpen en dat ging prima tot pakweg mei 2016. Dan begon de miserie...op zekere dag merkten we 'wormpjes' op in één van onze kazen. Bleken dus afkomstig te zijn van een soort klein (fruit?)vliegjes die eitjes legden in onze kazen ;(. Bovendien was het op dat moment ook te vochtig en te warm in de kelder geworden.
Tijdens de zomermaanden 't kaasmaken dat even 'on hold' gezet (enkel nog plattekaas, yoghurt,... maar geen halfzachte kazen meer.
Om alle risico's uit te sluiten deze zomer een 'kaaskast' in mekaar geknutseld en sinds een 6-tal weken weer aan de slag...
Intussen liggen in onze kast in de kelder : st-paulin, mimolette, oregano-kaas, chilikaas, comté,.... en ze lijken de goeie kant uit te gaan.
Tijdens de zomermaanden 't kaasmaken dat even 'on hold' gezet (enkel nog plattekaas, yoghurt,... maar geen halfzachte kazen meer.
Om alle risico's uit te sluiten deze zomer een 'kaaskast' in mekaar geknutseld en sinds een 6-tal weken weer aan de slag...
Intussen liggen in onze kast in de kelder : st-paulin, mimolette, oregano-kaas, chilikaas, comté,.... en ze lijken de goeie kant uit te gaan.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten