Update: Wat heb jij in je kaasgrot!
De grot is nu mooi op temperatuur 😃
Straks dus de 5 kleine kaasjes erin doen als we de rooster hebben schoongemaakt. En een bakje water er nog in.
We zaten nog wel te twijfelen of we zo nog even een kaasje van de eerste keer zullen aansnijden. (Nu 3 weken oud)Als we dat doen, hoe bewaren we dan het rest stukje na het proeven? Vacumeren als het nog verder moet rijpen?
Of weer waxen?
Groet Jacqueline
Straks dus de 5 kleine kaasjes erin doen als we de rooster hebben schoongemaakt. En een bakje water er nog in.
We zaten nog wel te twijfelen of we zo nog even een kaasje van de eerste keer zullen aansnijden. (Nu 3 weken oud)Als we dat doen, hoe bewaren we dan het rest stukje na het proeven? Vacumeren als het nog verder moet rijpen?
Of weer waxen?
Groet Jacqueline
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
En een foto maken!!!woeco schreef:De grot is nu mooi op temperatuur 😃
Straks dus de 5 kleine kaasjes erin doen als we de rooster hebben schoongemaakt. En een bakje water er nog in.
Groet Jacqueline
Ik zou als hij nog verder moet rijpen vacumeren. Kaas rijpt dan gewoon verder. Coaten is minder geslaagd, omdat je geen korst heb daar waar je hem doorgesneden hebt.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 238
- Lid geworden op: 22-10-2013 20:01
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 238
- Lid geworden op: 22-10-2013 20:01
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Ik heb hier: http://zelfkaasmaken.forum2go.nl/post10558.html#10558antwoord gegeven..
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
mijn kaasgrot eens uitgewassen en dat is natuurlijk DE moment om even wat foto's te plaatsen :D
grote stapel : gouda in verschillende maten , de grootste is ong 7 kg
daarnaast, 2 mosterd,
daarnaast van boven naar onder : zevenblad, tuinkruiden en fenegriek
ervoor dat knalgele is nog een gewaxte geitengouda
en aan de andere kant , staat erop , parmezaan en geiten manchego
stilton in verschillende stadia van ontbinding :twisted:
camenbert in wording , het wit komt minder snel door als ik zou willen , ze zijn een een week en half oud
port salut , begint te kleuren en te ruiken :lol:
grote stapel : gouda in verschillende maten , de grootste is ong 7 kg
daarnaast, 2 mosterd,
daarnaast van boven naar onder : zevenblad, tuinkruiden en fenegriek
ervoor dat knalgele is nog een gewaxte geitengouda
en aan de andere kant , staat erop , parmezaan en geiten manchego
stilton in verschillende stadia van ontbinding :twisted:
camenbert in wording , het wit komt minder snel door als ik zou willen , ze zijn een een week en half oud
port salut , begint te kleuren en te ruiken :lol:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
de camenbertjes zijn op bestelling voor mijn man zijn werk :) tegen 12 dec zouden ze a point moeten zijn 8)woeco schreef:Zo hee, veelll
Dat ziet er mooi uit. In hoeveel tijd eten jullie de camenbert? Dat je er zoveel hebt?
Gr, Jacqueline
en het zijn maar kleintjes een dikke 100 g , komt uit 10 l melk
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Dag iedereen,
Ik ben nu vanaf eind oktober aan de slag.
Elke week een kleine 2 kilo uit 15 liter melk.
Heb het idee dat ik de basis al een beetje onder de knie krijg.
Durf nu ook een foto te plaatsen.
Tot nu toe alllemaal goudse. Een enkele met oorsterse of provinciale kruiden.
Ook een grotere met aan twee zijden verschillende kruiden.
Gewoon een schotje in de vorm gehouden tijdens het vullen van de wrongel.
Tijdens de vakantiedagen ga ik wat andere kruiden proberen.
Als laatste mijn nieuwste aanwinst! Een rvs melkbus voor 20 liter!
Groet en fijne kerstdagen!
Ik ben nu vanaf eind oktober aan de slag.
Elke week een kleine 2 kilo uit 15 liter melk.
Heb het idee dat ik de basis al een beetje onder de knie krijg.
Durf nu ook een foto te plaatsen.
Tot nu toe alllemaal goudse. Een enkele met oorsterse of provinciale kruiden.
Ook een grotere met aan twee zijden verschillende kruiden.
Gewoon een schotje in de vorm gehouden tijdens het vullen van de wrongel.
Tijdens de vakantiedagen ga ik wat andere kruiden proberen.
Als laatste mijn nieuwste aanwinst! Een rvs melkbus voor 20 liter!
Groet en fijne kerstdagen!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Prachtig gezicht zo! Durf je iets anders dan Goudse nog niet aan?
Mijn kaasgrot is leeg.....
Ik heb mijn kaas los in de provisiekamer liggen. Temperatuur is daar prima gelukkig. Ik kamp met vreselijk veel schimmel in de grot. Daar waar ik eigenlijk vrijwel nooit schimmel had.
Ik heb de kast al diverse keren helemaal uitgesopt, chloor, soda, Dettol. Niks helpt. Ik werd er gestoord van. Echt elke dag alle kaas moeten poetsen is niet leuk. Het gekke is dat de natuurkorsten die ik heb liggen niet schimmelen, alleen de gecoate kaas.
Mijn kaasgrot is leeg.....
Ik heb mijn kaas los in de provisiekamer liggen. Temperatuur is daar prima gelukkig. Ik kamp met vreselijk veel schimmel in de grot. Daar waar ik eigenlijk vrijwel nooit schimmel had.
Ik heb de kast al diverse keren helemaal uitgesopt, chloor, soda, Dettol. Niks helpt. Ik werd er gestoord van. Echt elke dag alle kaas moeten poetsen is niet leuk. Het gekke is dat de natuurkorsten die ik heb liggen niet schimmelen, alleen de gecoate kaas.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten