Update: Wat heb jij in je kaasgrot!
-
- Belegen kaas
- Berichten: 313
- Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Belegen kaas
- Berichten: 271
- Lid geworden op: 20-08-2015 11:37
- Contacteer:
-
- Belegen kaas
- Berichten: 271
- Lid geworden op: 20-08-2015 11:37
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Belegen kaas
- Berichten: 271
- Lid geworden op: 20-08-2015 11:37
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Mooie voorraad Agnes!
Dat is inderdaad echt een soort donut :-)
Die van mij is echt nog wel rond.
Dit is wat ik op het moment nog in mijn grot heb liggen:
Ongeveer van links naar rechts (zigzag van beneden naar boven):
Rastdorfer naturel, Gouda naturel, Rastdorfer met boerenkool, Proosdij, Geitengouda, Kruidengouda, Kleine rastdorfer naturel, Jarlsberg.
En in de koelkast ligt nog een Port Salut en een Valencai (maar niet zo heel lang meer, denk ik)
Dat is inderdaad echt een soort donut :-)
Die van mij is echt nog wel rond.
Dit is wat ik op het moment nog in mijn grot heb liggen:
Ongeveer van links naar rechts (zigzag van beneden naar boven):
Rastdorfer naturel, Gouda naturel, Rastdorfer met boerenkool, Proosdij, Geitengouda, Kruidengouda, Kleine rastdorfer naturel, Jarlsberg.
En in de koelkast ligt nog een Port Salut en een Valencai (maar niet zo heel lang meer, denk ik)
-
- Belegen kaas
- Berichten: 271
- Lid geworden op: 20-08-2015 11:37
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Sinds gisteren hier ook een grotje...
Momenteel liggen er allemaal gewone kaasjes in.
Ze schelen nog te fel om te gaan experimenteren met andere recepten.
Wel al is een komijnen mosterdkaasje geprobeerd.
liggen nog een 6 bollekes van één kg in de pekel en 4 kleintjes te drogen.
Nelly heeft melk genoeg :-)
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Dag Vera,
Hier in huis worden het Nilskes genoemd. Ook in logboek staan ze zo genoteerd.
Eigenlijk zijn het gewoon goudse kaasjes met af en toe een smaakje.
recept van Nils hier doorgelinkt gekregen.
Tegen manlief zijn verjaardag zou ik nog andere kaasjes willen maken maar loop beetje verloren in receptjes en productjes dus bermoed dat het dan nog goudse met eventueel extra smaakje zullen zijn.
Ik vind het geweldig hier al die fototjes te zien van die kaasjes in alle maten en kleurkes :-)
Hier in huis worden het Nilskes genoemd. Ook in logboek staan ze zo genoteerd.
Eigenlijk zijn het gewoon goudse kaasjes met af en toe een smaakje.
recept van Nils hier doorgelinkt gekregen.
Tegen manlief zijn verjaardag zou ik nog andere kaasjes willen maken maar loop beetje verloren in receptjes en productjes dus bermoed dat het dan nog goudse met eventueel extra smaakje zullen zijn.
Ik vind het geweldig hier al die fototjes te zien van die kaasjes in alle maten en kleurkes :-)
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Dag Inne, ik snap hem... Nilskes...
Maar misschien een klein uitstapje naar een ander kaasje is toch wel leuk. Yoghurt als vervanging van thermofiele cultuur en je kunt Proosdijkaas maken bijvoorbeeld. Heb je toch weer net iets anders.
Kleurkes... wat is Vlaams toch een prachtige taal.
Ik heb al eerder vermeld, mijn ouders hadden Vlaamse vrienden. Klinkt toch liever als je hoort 'nog een glaske wijn Maria' als in het Nederlands 'nog wijn Rie'... :wink:
Maar misschien een klein uitstapje naar een ander kaasje is toch wel leuk. Yoghurt als vervanging van thermofiele cultuur en je kunt Proosdijkaas maken bijvoorbeeld. Heb je toch weer net iets anders.
Kleurkes... wat is Vlaams toch een prachtige taal.
Ik heb al eerder vermeld, mijn ouders hadden Vlaamse vrienden. Klinkt toch liever als je hoort 'nog een glaske wijn Maria' als in het Nederlands 'nog wijn Rie'... :wink:
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
In mijn starters kitje zat ook cultuur om yochurt te maken denk.
Kben hier op snuffeltocht dus nu gerichte snuffeltocht.
En ja vlaams is een heel ander taaltje idd. Bij de ene komt dit al iets leuker over dan bij de andere.
Maar leuk dat jet leuk vind.
Ik hoor mijn nederlandse vrienden dan weer graag bezig.
Klinkt harder maar blijf het een geweldige taaltje vinden :-)
Kben hier op snuffeltocht dus nu gerichte snuffeltocht.
En ja vlaams is een heel ander taaltje idd. Bij de ene komt dit al iets leuker over dan bij de andere.
Maar leuk dat jet leuk vind.
Ik hoor mijn nederlandse vrienden dan weer graag bezig.
Klinkt harder maar blijf het een geweldige taaltje vinden :-)
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Ok dan mijn 'recept' voor yoghurt. Melk warmen naar ca 40 graden - fikse scheut yoghurt erbij. Goed doorroeren. Op deze temperatuur houden gedurende ca 5 uur (thermoskan) . En klaar is je yoghurt. En dan kun je steeds weer doorstarten tot je yoghurt slijmerig en echt zuur wordt. Dan overnieuw starten met winkelyoghurt.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten