Update: Wat heb jij in je kaasgrot!

Plaats hier berichten over technieken en/of materialen m.b.t. het kaasmaken.
Bericht
Auteur
Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#201 Bericht door Vera » 19-02-2016 21:50

Hoe tof is dat! Ik heb ook twee extra legplanken in de koelkast.... Scheelt de wereld.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Berrie
Verse kaas
Berichten: 63
Lid geworden op: 04-11-2013 15:07
Contacteer:

#202 Bericht door Berrie » 09-08-2016 13:17

Nieuwe grot op Marktplaats gescoord, moet ik me toch een hoop
kaas maken om die vol te krijgen :oops:


Afbeelding

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2313
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#203 Bericht door Jouke » 09-08-2016 13:36

Oh, maak je geen zorgen. Na een paar ochtendjes roeren en rusten, issie vast zo vol!
Afbeelding

Berrie
Verse kaas
Berichten: 63
Lid geworden op: 04-11-2013 15:07
Contacteer:

#204 Bericht door Berrie » 09-08-2016 13:44

Is er wel een van 500 liter. :roll:

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#205 Bericht door Gerda » 09-08-2016 16:15

50 kilo kaas, nog even bezig dus :lol:
Maar wel lekker zon grote grot.
Ik kan straks ook weer eens kaas posten in de grot.

Gistern 60 liter verwerkt tot diverse Goudse.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#206 Bericht door Vera » 09-08-2016 18:41

Gaaf Berrie. Wat heb je allemaal voor kaas liggen?,

Ik zal ook weer eens een update van kaas in grot plaatsen. Is niet veel bijzonderds eigenlijk - veel 'ouwe jongens'.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#207 Bericht door johnshadows » 09-08-2016 20:55

Vera misschien eens een meisje in je grot plaatsen.
Dat fleurt de boel op. :wink:
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#208 Bericht door Vera » 09-08-2016 21:53

Geef eens een suggestie John van een jonge 'meisjeskaasje' - ik ga kaas maken donderdag, dus dan pak ik het gelijk mee.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2313
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#209 Bericht door Jouke » 10-08-2016 10:05

Vera toch! Dan moet je dus mei(sjes)kaas maken!
8)

En dan voor de fleurigheid wat bloemen op de korst!
Afbeelding

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#210 Bericht door johnshadows » 10-08-2016 15:15

Awel, je maakt een Goudse van Nils en ...

Afbeelding
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

webmaster

#211 Bericht door webmaster » 11-08-2016 10:18

Haha, John "Photoshop" Shadows :lol: :lol:

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#212 Bericht door Vera » 11-08-2016 16:41

Sorry John, ik heb toch een andere keuze gemaakt ....
Maar wel een meisjesachtige kaas - dank Jouke, was een goed idee!

Colby met kruiden in de korst geperst.
Afbeelding

Wilde Marjolein
Afbeelding


Salie
Afbeelding

Munt
Afbeelding
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2313
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#213 Bericht door Jouke » 11-08-2016 19:28

De salie gaat smaak afgeven! Die van mij was heerlijk!
Afbeelding

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#214 Bericht door johnshadows » 12-08-2016 19:18

Mooi Vera! :wink:
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Jessy
Belegen kaas
Berichten: 313
Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
Contacteer:

#215 Bericht door Jessy » 13-08-2016 10:45

Heel mooi! Moet ik ook maar eens gaan doen :wink:
Say cheese :-)

Agnes
Belegen kaas
Berichten: 271
Lid geworden op: 20-08-2015 11:37
Contacteer:

#216 Bericht door Agnes » 14-08-2016 11:31

Wat ziet dat er leuk uit Vera.

Goed idee voor de volgende keer, maar wanneer dat is weet ik nog niet. Druk en onrustig hier.

Berrie
Verse kaas
Berichten: 63
Lid geworden op: 04-11-2013 15:07
Contacteer:

#217 Bericht door Berrie » 14-08-2016 22:14

Vera schreef: Wat heb je allemaal voor kaas liggen?,
"groot" 1,5 - 2 kilo

Fenegriek, Proosdij, Chilli mix en Kruidnagel met komijn.

"klein" 500 gram

Fenegriek, Peterselie, Pesto, een proefje met satekruiden en nog wat reststukjes.

Maar gaat wel rap op hoor, als een kaas(je) naar de keuken verhuist is hem geen lang leven beschoren. :wink:

Groet

Berrie

Nils
Overjarige kaas
Berichten: 1152
Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
Contacteer:

#218 Bericht door Nils » 16-08-2016 01:02

Momenteel zo'n 1500 kg liggen. Voor het eerst nu ook quatro kazen liggen in de bunker. 4 soorten melk: geit, schaap, koe en waterbuffel.
Ook weer honingklaver gemaakt dit jaar. Laatst weer jerseymelk verkaast. en natuurlijk heel veel zeewier!!!

Berrie
Verse kaas
Berichten: 63
Lid geworden op: 04-11-2013 15:07
Contacteer:

#219 Bericht door Berrie » 16-08-2016 15:22

Goed bezig Nils :} :} :}

Kunnen wij natuurlijk niet tegen op :cry:

kaaskop2016

#220 Bericht door kaaskop2016 » 10-09-2016 08:47

1kg brandenetel, en een emmer pekel :D

Hoe vaak en hoeveel kg kaas maken jullie?
Zijn jullie zelfvoorzienend of koop je ook nog kaas elders?
En hoe groot is dan je koelkast?

Knuddefrutje
Oude kaas
Berichten: 882
Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
Contacteer:

#221 Bericht door Knuddefrutje » 03-10-2016 20:37

Na een vruchtbaar weekendje kaas maken heb ik een lichtelijk overvolle kaas kast :-)
Ongeveer 1.6 kilo st paulin
3 ons asiago
3 kilo schapenkaas
1 camembertje
1 blauwschimmeltje
3 kilo proosdij met chili en mosterdzaadjes
1.3 kilo goudse met hazelnootjes
1.4 kilo goudse met Italiaanse kruiden en knoflook
1 kilo schapenkaas cabra del vin
1 kilo goudse met komijn en 1 kilo goudse met walnoot

Best een waslijst eigenlijk :shock:
Afbeelding

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#222 Bericht door Gerda » 03-10-2016 20:43

prachtige voorraad en heel divers.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

dirkvv

Kaaskast gemaakt...

#223 Bericht door dirkvv » 21-11-2016 08:43

Vorig jaar november met kaasmaken begonnen. Kaas lag 'open en bloot' in mijn kelder om te rijpen en dat ging prima tot pakweg mei 2016. Dan begon de miserie...op zekere dag merkten we 'wormpjes' op in één van onze kazen. Bleken dus afkomstig te zijn van een soort klein (fruit?)vliegjes die eitjes legden in onze kazen ;(. Bovendien was het op dat moment ook te vochtig en te warm in de kelder geworden.
Tijdens de zomermaanden 't kaasmaken dat even 'on hold' gezet (enkel nog plattekaas, yoghurt,... maar geen halfzachte kazen meer.
Om alle risico's uit te sluiten deze zomer een 'kaaskast' in mekaar geknutseld en sinds een 6-tal weken weer aan de slag...
Intussen liggen in onze kast in de kelder : st-paulin, mimolette, oregano-kaas, chilikaas, comté,.... en ze lijken de goeie kant uit te gaan.
Afbeelding

Afbeelding

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#224 Bericht door Gerda » 22-11-2016 08:24

Wat een goed idee omdat te doen.
Ziet er mooi uit, hopelijk nu geen last meer van vliegjes en wormpjes.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Siegfried

#225 Bericht door Siegfried » 22-11-2016 11:36

Prachtig Dirk !

Wel handig zo'n goeie kelder waar je de ideale temperatuur hebt. Onze is veel te warm, dus ik moet altijd maar frigookes bij zetten. ;)

Mooie verzameling kaas trouwens!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast