Pagina 9 van 12

Geplaatst: 19-02-2016 21:50
door Vera
Hoe tof is dat! Ik heb ook twee extra legplanken in de koelkast.... Scheelt de wereld.

Geplaatst: 09-08-2016 13:17
door Berrie
Nieuwe grot op Marktplaats gescoord, moet ik me toch een hoop
kaas maken om die vol te krijgen :oops:


Afbeelding

Geplaatst: 09-08-2016 13:36
door Jouke
Oh, maak je geen zorgen. Na een paar ochtendjes roeren en rusten, issie vast zo vol!

Geplaatst: 09-08-2016 13:44
door Berrie
Is er wel een van 500 liter. :roll:

Geplaatst: 09-08-2016 16:15
door Gerda
50 kilo kaas, nog even bezig dus :lol:
Maar wel lekker zon grote grot.
Ik kan straks ook weer eens kaas posten in de grot.

Gistern 60 liter verwerkt tot diverse Goudse.

Geplaatst: 09-08-2016 18:41
door Vera
Gaaf Berrie. Wat heb je allemaal voor kaas liggen?,

Ik zal ook weer eens een update van kaas in grot plaatsen. Is niet veel bijzonderds eigenlijk - veel 'ouwe jongens'.

Geplaatst: 09-08-2016 20:55
door johnshadows
Vera misschien eens een meisje in je grot plaatsen.
Dat fleurt de boel op. :wink:

Geplaatst: 09-08-2016 21:53
door Vera
Geef eens een suggestie John van een jonge 'meisjeskaasje' - ik ga kaas maken donderdag, dus dan pak ik het gelijk mee.

Geplaatst: 10-08-2016 10:05
door Jouke
Vera toch! Dan moet je dus mei(sjes)kaas maken!
8)

En dan voor de fleurigheid wat bloemen op de korst!

Geplaatst: 10-08-2016 15:15
door johnshadows
Awel, je maakt een Goudse van Nils en ...

Afbeelding

Geplaatst: 11-08-2016 10:18
door webmaster
Haha, John "Photoshop" Shadows :lol: :lol:

Geplaatst: 11-08-2016 16:41
door Vera
Sorry John, ik heb toch een andere keuze gemaakt ....
Maar wel een meisjesachtige kaas - dank Jouke, was een goed idee!

Colby met kruiden in de korst geperst.
Afbeelding

Wilde Marjolein
Afbeelding


Salie
Afbeelding

Munt
Afbeelding

Geplaatst: 11-08-2016 19:28
door Jouke
De salie gaat smaak afgeven! Die van mij was heerlijk!

Geplaatst: 12-08-2016 19:18
door johnshadows
Mooi Vera! :wink:

Geplaatst: 13-08-2016 10:45
door Jessy
Heel mooi! Moet ik ook maar eens gaan doen :wink:

Geplaatst: 14-08-2016 11:31
door Agnes
Wat ziet dat er leuk uit Vera.

Goed idee voor de volgende keer, maar wanneer dat is weet ik nog niet. Druk en onrustig hier.

Geplaatst: 14-08-2016 22:14
door Berrie
Vera schreef: Wat heb je allemaal voor kaas liggen?,
"groot" 1,5 - 2 kilo

Fenegriek, Proosdij, Chilli mix en Kruidnagel met komijn.

"klein" 500 gram

Fenegriek, Peterselie, Pesto, een proefje met satekruiden en nog wat reststukjes.

Maar gaat wel rap op hoor, als een kaas(je) naar de keuken verhuist is hem geen lang leven beschoren. :wink:

Groet

Berrie

Geplaatst: 16-08-2016 01:02
door Nils
Momenteel zo'n 1500 kg liggen. Voor het eerst nu ook quatro kazen liggen in de bunker. 4 soorten melk: geit, schaap, koe en waterbuffel.
Ook weer honingklaver gemaakt dit jaar. Laatst weer jerseymelk verkaast. en natuurlijk heel veel zeewier!!!

Geplaatst: 16-08-2016 15:22
door Berrie
Goed bezig Nils :} :} :}

Kunnen wij natuurlijk niet tegen op :cry:

Geplaatst: 10-09-2016 08:47
door kaaskop2016
1kg brandenetel, en een emmer pekel :D

Hoe vaak en hoeveel kg kaas maken jullie?
Zijn jullie zelfvoorzienend of koop je ook nog kaas elders?
En hoe groot is dan je koelkast?

Geplaatst: 03-10-2016 20:37
door Knuddefrutje
Na een vruchtbaar weekendje kaas maken heb ik een lichtelijk overvolle kaas kast :-)
Ongeveer 1.6 kilo st paulin
3 ons asiago
3 kilo schapenkaas
1 camembertje
1 blauwschimmeltje
3 kilo proosdij met chili en mosterdzaadjes
1.3 kilo goudse met hazelnootjes
1.4 kilo goudse met Italiaanse kruiden en knoflook
1 kilo schapenkaas cabra del vin
1 kilo goudse met komijn en 1 kilo goudse met walnoot

Best een waslijst eigenlijk :shock:
Afbeelding

Geplaatst: 03-10-2016 20:43
door Gerda
prachtige voorraad en heel divers.

Kaaskast gemaakt...

Geplaatst: 21-11-2016 08:43
door dirkvv
Vorig jaar november met kaasmaken begonnen. Kaas lag 'open en bloot' in mijn kelder om te rijpen en dat ging prima tot pakweg mei 2016. Dan begon de miserie...op zekere dag merkten we 'wormpjes' op in één van onze kazen. Bleken dus afkomstig te zijn van een soort klein (fruit?)vliegjes die eitjes legden in onze kazen ;(. Bovendien was het op dat moment ook te vochtig en te warm in de kelder geworden.
Tijdens de zomermaanden 't kaasmaken dat even 'on hold' gezet (enkel nog plattekaas, yoghurt,... maar geen halfzachte kazen meer.
Om alle risico's uit te sluiten deze zomer een 'kaaskast' in mekaar geknutseld en sinds een 6-tal weken weer aan de slag...
Intussen liggen in onze kast in de kelder : st-paulin, mimolette, oregano-kaas, chilikaas, comté,.... en ze lijken de goeie kant uit te gaan.
Afbeelding

Afbeelding

Geplaatst: 22-11-2016 08:24
door Gerda
Wat een goed idee omdat te doen.
Ziet er mooi uit, hopelijk nu geen last meer van vliegjes en wormpjes.

Geplaatst: 22-11-2016 11:36
door Siegfried
Prachtig Dirk !

Wel handig zo'n goeie kelder waar je de ideale temperatuur hebt. Onze is veel te warm, dus ik moet altijd maar frigookes bij zetten. ;)

Mooie verzameling kaas trouwens!