Pagina 10 van 12

Geplaatst: 22-11-2016 13:31
door Ingeborg
Ziet er leuk uit Dirk! Dus in jouw kelder heb je al de goede temperatuur en luchtvochtigheid? Ik ben jaloers! Alhoewel mijn tafelmodel koelkast ook prima werkt tot nu toe gelukkig!
En ja, wat een verscheidenheid aan kazen en zoveel! Heb je die in 6 weken gemaakt? Wow....

Geplaatst: 23-11-2016 09:22
door Vera
Mooie kast Dirk!
Mag ik vragen naar de bruine kaas die je rechtsonderin hebt liggen? Wat is dat voor kaas?

Geplaatst: 23-11-2016 16:13
door Ingeborg
Ik eet er van en koop nu geen kaas meer. Wat er momenteel in ligt:
5 baby Goudse
3 Baby Goudse bieslook
2 Kg Goudse
Pekelwater in weckpotten
Gele coating emmertje

Redelijk wat voor een alleenstaande maar niet alles is nu al consumeerbaar he? Ik probeer ongeveer een eetbare hoeveelheid van 1 kg/ 2 weken te hebben

Geplaatst: 23-11-2016 23:35
door dirkvv
Vera,

De kaas onderaan rechts is een (mislukt?) experiment van mijn kaasmaatje. Ze wou een Morbier kaas maken maar ze is iets te enthousiast geweest met het toevoegen van de "as" ;-) Dus ipv een zwart lijntje wordt dat een volledig ZWARTE kaas. Nu maar hopen dat dit niet aan de oren van Sylvana komt ;-)

Geplaatst: 26-11-2016 17:46
door inge
Het begint hier ook op iets te lijken....

1 kilo goudse walnoot
1 kilo goudse sambal
1 kilo goudse komijn
1 kilo goudse kerrie
1.6 kilo goudse fenegriek
1 kilo goudse piri piri
1 kilo goudse naturel
1.6 kilo goudse naturel
1 kilo parmezaan x2
1 kilo geitenkaas x2
1 kilo leerdammer x2

Gelukkig vinden wij kaas erg lekker :D

Geplaatst: 26-11-2016 18:26
door Vera
dirkvv schreef:Vera,

" ;-) Dus ipv een zwart lijntje wordt dat een volledig ZWARTE kaas. Nu maar hopen dat dit niet aan de oren van Sylvana komt ;-)
Grijns van oor tot oor!

Dat is een hoop kaas Inge! Gelukkig dat je ze ook oud kunt laten worden...

Mijn voorraad is nog steeds minimaal. Ik zal morgen eens inventariseren.

Geplaatst: 26-11-2016 18:44
door inge
Soms...heb ik zin...om een stoel te pakken....en er gewoon bij te gaan zitten....kijken :oops: :oops:

Geplaatst: 26-11-2016 18:59
door Evert
Ondanks mijn voorraad gelukkig nog plaats genoeg in mijn kaasgrot.... Alleen vinden ze hier de kaas erg lekker... Toch maar een hangslot monteren...

Voorraad:
- 9 kilo Goudse
- 0,5 kilo Fenegriek
- 0,5 kilo Pili Pili
- 0,5 kilo komijn
- 0,5 kilo mosterd

Eind van de week nog wat kruidenkaas maken en binnenkort ook aan schimmelkaas beginnen.
Kom tijd te kort. :D

Geplaatst: 26-11-2016 19:20
door Siegfried
Ook eens een inventaris gemaakt. Was wel nodig.

1 kg Stilton 6m
0,3 kg Stilton 10m
5 x 275g Camembert (vers)
1 kg + 0,5 kg Gouds Rode wijn
2 x 1 kg Goudse natuur
1 kg Goudse Spaanse peper
1 kg Goudse eekhoorntjesbrood
2 x 750 g St Paulin natuur
1 kg Goudse oud
0,5 kg Keldermonstertje

En dan nog in de koeling:

12 x 250g camemberts
1 x 250g camembert met eekhoorntjesbrood.

Blijkbaar toch een voorliefde voor schimmelkaas. ;)

Geplaatst: 06-12-2016 20:32
door Evert
De kaasgrot is al aardig gevuld, maar door de kaas monsters thuis is er ook al drie kilo verdwenen. :D

Afbeelding

Geplaatst: 06-12-2016 20:47
door Vera
Prachtig Evert. Ik ben trots op je, mooie voorraad.

:lol:

Geplaatst: 06-12-2016 23:13
door Ingeborg
ok, voorlopig plaats ik hier NIKS meer over mijn karig kaasgrotje. Wat een kaasmonsters (ja, hier ook Evert :lol: ) Maar mijn baby-bieslookkaasjes zijn héérlijk geworden. Vandaag weer gewone Goudse gemaakt. Hopelijk worden ze beter dan de laatste met hun sinaasappelhuid (die overigens alweer aan het wegtrekken is, rare dingen)

Geplaatst: 11-12-2016 12:03
door inge
Opbrengst van dit weekend...

Afbeelding
1 Goudse naturel
1 Goudse chorizo
1 asiago
1 asiago pepato

Maandag nog geitenkaas maken en dat zal de laatste zijn dit jaar.

Geplaatst: 11-12-2016 13:56
door Knuddefrutje
Mooie kazen Inge!

Geplaatst: 15-12-2016 17:36
door dirkvv
Deze liggen momenteel te rijpen...
In de kaaskast in de kelder: Mimolette, St-Paulin, Chilikaas, Morbier, Bierkaas,...
Daarnaast in curverboxen Camembert + Neufchatel en Port-Salut

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Geplaatst: 15-12-2016 17:42
door Evert
Ziet er goed uit... Kwijl..kwijl...

Geplaatst: 05-02-2017 20:02
door Bert_en_Ernie
Even een vraagje.

Ik heb sinds kort ook een kaasgrot en die begint een beetje te klein te worden. Mag je al iets oudere kaas boven op elkaar leggen om te rijpen of is dit geen goed idee?

En als ik zelf extra legplanken wil maken voor in mijn koelkast, van welk materiaal maak ik deze dan het best (welk gaat het minst snel schimmelen)?

Geplaatst: 05-02-2017 23:05
door Ingeborg
Ik volg! Denk zelf dat houten planken of draadrekken het beste ijn?

Geplaatst: 21-02-2017 15:02
door Vera
Klopt niet helemaal met de titel. Alle kaas ligt namelijk vanmiddag buiten de grot - grote schoonmaak van kaas en kast.


Afbeelding

Blauwe Joopjes - blauwe Rastdammer - Rastdorfer - Rastdammer - Proosdij - Monatasio - de nog niet gecoate Butterkäse, met natuurkorst: Tomme basic Style en a la Emmentaler.
Voor elk wat wils ouderdom vanaf september 2016 t.m. 19 februari 2017.

Geplaatst: 21-02-2017 15:18
door moneypenny
Stik jaloers ben ik op jullie, ben nog in de uitprobeerfase van de gewone kazen.
Pas vanaf mijn 9e kaasje, met mijn wijnkoeler met een juiste luchtvochtigheid, kan ik wel zeggen dat het steeds beter gaat.

Ik heb:
1200 gr. Goudse van Nils
2x 500 gr. Goudse met Fenegriek
415 gr. Cotswold met knof en uien
1280 gr. Goudse met peper
650 gr. Goudse met walnoot
500 gr. Goudse met mosterd
430 gr Goudse van Gavin Webber
860 gr. Colby van Gavin Webber

Eigenlijk best wel veel voor een beginner :D :D

Afbeelding

Geplaatst: 21-02-2017 20:42
door Jouke
Mijn grot is niet zo vol.
2.5 kilo proosdij
1 kilo proosdij
1.8 kilo proosdij in bierpekel gezwommen
1 kilo gruyere (8 maanden oud inmiddels)


Afbeelding

Geplaatst: 21-02-2017 23:30
door Knuddefrutje
Ze zien er supermooi uit Jouke!

Geplaatst: 06-03-2017 12:58
door Jouke
Even een vernieuwde foto.
De blauwe brie staat inmiddels in containers in de gewone koelkast, anders rijpt het te snel.

De kleine Proosdij ligt aangesneden in de koelkast. Hij is erg lekker!
En de Butterkase is in de grot erbij geplaatst. De blauwe in de quarantaine container, de rest gewoon gezellig bij elkaar.

Afbeelding

Geplaatst: 06-03-2017 14:58
door Vera
Mooi gezicht zo Jouke!

Geplaatst: 21-08-2017 15:20
door JB
Sinds 15 augustus vorige week ben ik begonnen wat kaasjes te maken. Omdat je nu ook echt iets kunt zien in de grot hierbij een foto.


Afbeelding

Bovenin 2 x Proosdij 1,8 en 1 kg
Daaronder de concrete Parmezan 2 kg
Daaronder 4 x Goudse 900 gr / 940 gr/ 420 gr / 180 gr.
Daaronder ca 13 x normaal model en 2 grote stukken Brie / Camembert in doosjes.
Bovenop de groentelade mijn pekelvat.