Pagina 12 van 12

In mijn kaasgrot ligt vooral:

Geplaatst: 04-10-2018 13:03
door Bart 1982
Type Goudse kaas:
- Vooral naturel
- Verder verschillende kruiden zoals fenegriek, komijn, brandnetel.
Er liggen nu zo een 104 kazen in de kaasrijping.

We verkopen momenteel 12 bollen kaas van 5 kg per week. En met de melkhoeveelheden die we nu hebben produceren we er ongeveer 15 bollen van 5 kg per week. Dus ongeveer zo een 700-800 liter melk per week dat we verkazen.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Geplaatst: 04-10-2018 13:30
door Friemeltje
Damn, das geen hobby meer.

In mijn kaasgrot ligt vooral:

Geplaatst: 04-10-2018 13:38
door Bart 1982
Hoi Friemeltje,

Het is ook mijn werk. Werk namelijk op een zorgboerderij waar ik volwassenen met een mentale beperking begeleid. Samen met enkele cliƫnten verwerk ik dus onze eigen melk tot verschillende zuivelproducten.

Het is dus een werk, maar ik vind kaas maken zo fijn en zo iets boeiend dat ik het zeker ook aanzie als hobby. :-)

Groeten
Bart

Geplaatst: 04-10-2018 14:01
door Vera
Ik vind zulke kaasvooraden zo prachtig om te zien. Geniet daar bij Kaaslust ook altijd van!

Hahaha, Friemeltje dat zou wel een uit de hand gelopen hobby zijn als je dat thuis zou hebben liggen.

Geplaatst: 04-10-2018 15:01
door Friemeltje
Ik denk dat ik nieuw onderdak moet gaan zoeken als mijn vrouw thuis komt en ze ziet dan dat ik de woonkamer omgebouwd heb naar een kaas paradijs :)

Geplaatst: 01-02-2019 18:29
door Friemeltje
Heerlijk dagje kaas vertroetelen, na hun bad hebben ze massage gekregen, rustige muziek geluisterd, na al dat gepamper, terug in een schoon heerlijk fris ruikend huisje.


Afbeelding

Afbeelding

Geplaatst: 02-02-2019 11:49
door lily
das een leuke voor een forum uitje.

Re: Update: Wat heb jij in je kaasgrot!

Geplaatst: 02-12-2019 14:04
door Vera
Van de week heb ik met veel plezier dit topic opgeschoond - alle lege posten eruit gehaald die verdwenen waren na de update.
Vond het jammer dat er niet meer in gepost werd, duuuuusssss......
Welaan mij schamele voorraad kaas maar eens op de foto gezet.
Afbeelding
Boven links goudse zonder coating in een doos gerijpt.
Daarnaast de weggeefkaas voor kerst - doodsaaie goudse.
Eronder links een heel oud verdroogd en niet meer schoon te krijgen Rastdorfer van juli.
Ernaast Rastdorfer van een week oud - komijn - naturel en eronder thijm.
Onderste plank van links naar rechts: restant blauwe brokjes - blunderkaas (Rastdorfer met witschimmel) en rechts blauwe griezel van de kaasmaakdag - de tweede ligt in de koelkast in de keuken omdat we die vanavond van kant gaan maken.

Misschien doet goed voorbeeld goed volgen - plaats foto's van je kaasvoorraad. :mrgreen: