Kaas vacuum verpakken om te laten rijpen
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Hmm, ik geloof dat ik eruit begrijp dat ik gewoon diepvrieszakken kan gebruiken om te vacumeren? Of zit ik mis?
Ik hang mijn zak in een gootje, dan zuigt hij vacuum en vervolgens seal ik hem. (wartaal voor de leek denk ik? ;-))
Leuk Nils dat je op dezelfde wijze als ik te werk gaat - ik wil steeds kunnen vergelijken. Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen.
Ik vacumeer de kaas een dag later dan ik begin met coaten. Laat hem aan beide zijden drogen.
Ik coat een beetje anders dan anderen geloof ik. Als de kaas aan de bovenzijde droog is begin ik te coaten. Breng drie lagen op 1 dag op. Steeds weer de bovenzijde en zijkanten. Als die lagen de volgende dag droog zijn dan keer ik de kaas, laat een paar uur liggen en coat weer op 1 dag de andere kant. Zo coat ik dus de kaas in twee dagen.
Omdat de gevacumeerde kaas de eerste dag een keer gekeerd wordt gaat hij in plastic op dag 2 van het coaten.
Ik hang mijn zak in een gootje, dan zuigt hij vacuum en vervolgens seal ik hem. (wartaal voor de leek denk ik? ;-))
Leuk Nils dat je op dezelfde wijze als ik te werk gaat - ik wil steeds kunnen vergelijken. Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen.
Ik vacumeer de kaas een dag later dan ik begin met coaten. Laat hem aan beide zijden drogen.
Ik coat een beetje anders dan anderen geloof ik. Als de kaas aan de bovenzijde droog is begin ik te coaten. Breng drie lagen op 1 dag op. Steeds weer de bovenzijde en zijkanten. Als die lagen de volgende dag droog zijn dan keer ik de kaas, laat een paar uur liggen en coat weer op 1 dag de andere kant. Zo coat ik dus de kaas in twee dagen.
Omdat de gevacumeerde kaas de eerste dag een keer gekeerd wordt gaat hij in plastic op dag 2 van het coaten.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
De resultaten met vacumeren zijn qua smaak goed. Vorige week op vakantie geweest. Om niet te hoeven poetsen had ik alles vacuum verpakt. Kan niks mee gebeuren.. mijn apparaat trekt echter zo sterk vacuum dat er na een week plooien en deuken in de kaas zitten. Daar proef je niks van, maar het ziet er dus niet uit. een aantal dus weer uitgepakt. Valt mee dat ze wel weer redelijk bij trekken. de wat oudere kazen hebben hier geen last van, die zijn stevig genoeg
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
En toen zag ik vocht onder de folie van de zeewierkorst kaas die vacuum verpakt was. Opengemaakt en gelijk weg gegooid! Er kwam een enorm zure lucht onder vandaan. Dat terwijl de brandnetel kaas perfect gelukt was. Geen idee wat er mis gegaan is. Waarschijnlijk toch niet droog genoeg geweest, of juist te warm geworden waardoor de kaas is gaan zweten. Edoch, jammer de pammer!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Nils vacumeer jij nog wel eens kaas? Ik eigenlijk alleen maar als ik stukken kaas heb.
Kwam net dit filmpje tegen van Gavin Webber, ga het toch maar weer eens doen rijpen in vacuum.
https://youtu.be/w_yweKfW9Gw
Kwam net dit filmpje tegen van Gavin Webber, ga het toch maar weer eens doen rijpen in vacuum.
https://youtu.be/w_yweKfW9Gw
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten