Kaas roken

Plaats hier berichten over technieken en/of materialen m.b.t. het kaasmaken.
Bericht
Auteur
Dree

#101 Bericht door Dree » 03-02-2018 13:15

@Anna73
Als je hier wat terugbladerd zie je allemaal foto's en misschien ook het
originele ontwerp, let wel dat ik het brandgedeelte er later onder heb geschroefd.

Anna73

#102 Bericht door Anna73 » 03-02-2018 21:58

Dag Dree, ik heb je ontwerptekening gezien inderdaad en ook de fotos. Dat kleinere gedeelte heb je later onderaan geplaatst begrijp ik? Zit daar dan ook je rookspul, sagemehl ofzo en dan in het grote gedeelte je kaas?
Alleen voor een beginnende timmeraar als ik kom ik er niet uit met de fotos denk ik. En die schuifjes heb je geprint begrijp van een soort kunststof? Heb ik ook geen kaas van gegeten. Heb je t helemaal zelf ontworpen of is er een link op internet naar iets wat er op lijkt? En misschien wel de belangrijkste vraag, ben je tevreden over hoe deze werkt?

Thex, koop je die stoominzetten bij de ikea?

Anna73

#103 Bericht door Anna73 » 03-02-2018 22:00

En ben je tevreden met het resultaat? Lukt het om het niet te heet te katen worden?

thex
Jonge kaas
Berichten: 117
Lid geworden op: 11-11-2017 06:56
Contacteer:

#104 Bericht door thex » 03-02-2018 22:01

Ja de stoominzetten zijn bijpassend bij de pannen. Ik neem er 2 om een beetje afstand te houden (koelte). Ook heeft Ikea mooie rijpingsboxen met verhoogd inzetje voor 2 euro 98.

http://www.ikea.com/nl/nl/images/produc ... 254_S4.JPG

http://www.ikea.com/PIAimages/0487739_PE622700_S5.JPG
Tsjeeeese, dit lijkt wel op cheeeese :-)

Anna73

#105 Bericht door Anna73 » 03-02-2018 22:03

Klinkt goed thex! Dank, ga ik verder naar kijken!

Anna73

#106 Bericht door Anna73 » 03-02-2018 22:07

Hoe lang rook je je kaas, kaas van welk gewicht?

thex
Jonge kaas
Berichten: 117
Lid geworden op: 11-11-2017 06:56
Contacteer:

#107 Bericht door thex » 03-02-2018 23:04

Kaasje van 9 ons, uurtje of 3. Kaas neemt makkelijk de geur op. Daarna coaten.
Tsjeeeese, dit lijkt wel op cheeeese :-)

Dree

#108 Bericht door Dree » 04-02-2018 06:35

Ik ben tevreden met mijn kist, zelf ontworpen dus er bestaat geen link naar
een tekening ofzo, geen temperatuursverhoging.

Anna73

#109 Bericht door Anna73 » 06-02-2018 22:28

Dank!

Nog n vraag over het roken, ik lees dat velen de kaas na het roken in de koelkast leggen. Ik had zelf gedacht om na het roken te gaan coaten, net als gebruikelijk. Zie ik iets over het hoofd?

thex
Jonge kaas
Berichten: 117
Lid geworden op: 11-11-2017 06:56
Contacteer:

#110 Bericht door thex » 06-02-2018 22:33

De kaas moet nog rijpen. Dus geen koelkast. Ik coat de mijne iig. Wellicht rookt men ook wanneer de kaas uitgerijpt is.
Tsjeeeese, dit lijkt wel op cheeeese :-)

Dree

#111 Bericht door Dree » 07-02-2018 06:37

Ik rook ook na het pekelen en drogen, dan coaten en in de grot.

mariawitte
Belegen kaas
Berichten: 288
Lid geworden op: 28-12-2016 14:10
Contacteer:

#112 Bericht door mariawitte » 07-02-2018 07:43

ik rook de kaas nadat hij uit de pekel is gekomen

Friemeltje
Oude kaas
Berichten: 608
Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
Contacteer:

#113 Bericht door Friemeltje » 17-10-2018 08:29

Hoeveel van jullie roken er nog steeds kaas?
Of was dit een eenmalige probeersel?

Lukte het in een normale BBQ nou goed?
40,- voor een stoomketel is nou ook weer niet zo veel (die 24,- voor koud stomen) maar het is toch wel weer extra :P

Dree

#114 Bericht door Dree » 17-10-2018 09:55

Ik rook af en toe in mijn kist, gaat prima.

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#115 Bericht door Vera » 17-10-2018 12:31

In de zomer is kaas roken lastig omdat eer koud gerookt moet worden...
Maria rookt haar kaas met een gewone bbq en dat gaat goed.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

mariawitte
Belegen kaas
Berichten: 288
Lid geworden op: 28-12-2016 14:10
Contacteer:

#116 Bericht door mariawitte » 17-10-2018 15:32

Friemeltje schreef:Hoeveel van jullie roken er nog steeds kaas?
Of was dit een eenmalige probeersel?

Lukte het in een normale BBQ nou goed?
40,- voor een stoomketel is nou ook weer niet zo veel (die 24,- voor koud stomen) maar het is toch wel weer extra :P

wij roken in een kleine bol bbq van de action en dit gaat perfect

Friemeltje
Oude kaas
Berichten: 608
Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
Contacteer:

#117 Bericht door Friemeltje » 17-10-2018 22:01

Leuk, wil ik ook wel gaan proberen, we hebben ook al een BBQ van de action, dus alleen nog z'n koud brander en gaan :)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten