Pagina 5 van 5

Geplaatst: 03-02-2018 13:15
door Dree
@Anna73
Als je hier wat terugbladerd zie je allemaal foto's en misschien ook het
originele ontwerp, let wel dat ik het brandgedeelte er later onder heb geschroefd.

Geplaatst: 03-02-2018 21:58
door Anna73
Dag Dree, ik heb je ontwerptekening gezien inderdaad en ook de fotos. Dat kleinere gedeelte heb je later onderaan geplaatst begrijp ik? Zit daar dan ook je rookspul, sagemehl ofzo en dan in het grote gedeelte je kaas?
Alleen voor een beginnende timmeraar als ik kom ik er niet uit met de fotos denk ik. En die schuifjes heb je geprint begrijp van een soort kunststof? Heb ik ook geen kaas van gegeten. Heb je t helemaal zelf ontworpen of is er een link op internet naar iets wat er op lijkt? En misschien wel de belangrijkste vraag, ben je tevreden over hoe deze werkt?

Thex, koop je die stoominzetten bij de ikea?

Geplaatst: 03-02-2018 22:00
door Anna73
En ben je tevreden met het resultaat? Lukt het om het niet te heet te katen worden?

Geplaatst: 03-02-2018 22:01
door thex
Ja de stoominzetten zijn bijpassend bij de pannen. Ik neem er 2 om een beetje afstand te houden (koelte). Ook heeft Ikea mooie rijpingsboxen met verhoogd inzetje voor 2 euro 98.

http://www.ikea.com/nl/nl/images/produc ... 254_S4.JPG

http://www.ikea.com/PIAimages/0487739_PE622700_S5.JPG

Geplaatst: 03-02-2018 22:03
door Anna73
Klinkt goed thex! Dank, ga ik verder naar kijken!

Geplaatst: 03-02-2018 22:07
door Anna73
Hoe lang rook je je kaas, kaas van welk gewicht?

Geplaatst: 03-02-2018 23:04
door thex
Kaasje van 9 ons, uurtje of 3. Kaas neemt makkelijk de geur op. Daarna coaten.

Geplaatst: 04-02-2018 06:35
door Dree
Ik ben tevreden met mijn kist, zelf ontworpen dus er bestaat geen link naar
een tekening ofzo, geen temperatuursverhoging.

Geplaatst: 06-02-2018 22:28
door Anna73
Dank!

Nog n vraag over het roken, ik lees dat velen de kaas na het roken in de koelkast leggen. Ik had zelf gedacht om na het roken te gaan coaten, net als gebruikelijk. Zie ik iets over het hoofd?

Geplaatst: 06-02-2018 22:33
door thex
De kaas moet nog rijpen. Dus geen koelkast. Ik coat de mijne iig. Wellicht rookt men ook wanneer de kaas uitgerijpt is.

Geplaatst: 07-02-2018 06:37
door Dree
Ik rook ook na het pekelen en drogen, dan coaten en in de grot.

Geplaatst: 07-02-2018 07:43
door mariawitte
ik rook de kaas nadat hij uit de pekel is gekomen

Geplaatst: 17-10-2018 08:29
door Friemeltje
Hoeveel van jullie roken er nog steeds kaas?
Of was dit een eenmalige probeersel?

Lukte het in een normale BBQ nou goed?
40,- voor een stoomketel is nou ook weer niet zo veel (die 24,- voor koud stomen) maar het is toch wel weer extra :P

Geplaatst: 17-10-2018 09:55
door Dree
Ik rook af en toe in mijn kist, gaat prima.

Geplaatst: 17-10-2018 12:31
door Vera
In de zomer is kaas roken lastig omdat eer koud gerookt moet worden...
Maria rookt haar kaas met een gewone bbq en dat gaat goed.

Geplaatst: 17-10-2018 15:32
door mariawitte
Friemeltje schreef:Hoeveel van jullie roken er nog steeds kaas?
Of was dit een eenmalige probeersel?

Lukte het in een normale BBQ nou goed?
40,- voor een stoomketel is nou ook weer niet zo veel (die 24,- voor koud stomen) maar het is toch wel weer extra :P

wij roken in een kleine bol bbq van de action en dit gaat perfect

Geplaatst: 17-10-2018 22:01
door Friemeltje
Leuk, wil ik ook wel gaan proberen, we hebben ook al een BBQ van de action, dus alleen nog z'n koud brander en gaan :)