vacumeermachine

Plaats hier berichten over technieken en/of materialen m.b.t. het kaasmaken.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

vacumeermachine

#1 Bericht door johnshadows » 13-09-2014 20:09

vacumeermachine

Vele forumleden gebruiken ondertussen een vacumeermachine.
Op het internet zie je tussen de vacumeermachines het verpakte materiaal niet meer.
Zo veel keuze.
Kunnen jullie misschien vertellen wat je hebt aangeschaft en of je er tevreden van bent?
Of wat had je graag anders gehad.
Hieruit kunnen we weer allemaal leren.
Of vinden jullie dat je voor het volgende gaat en niets minder : http://www.allpax.nl/allpax-kamer-masch ... xl-16.html

Afbeelding
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#2 Bericht door Gerda » 13-09-2014 21:04

Caso VC 100 (Vacuümmachine

http://www.redcoon.nl/B262989-Caso-VC-1 ... ermachines

Ben er heel tevreden over tot nu toe.
Gebruik hem ook voor porties vlees invriezen.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#3 Bericht door Vera » 13-09-2014 21:11

Ik heb een Foodsaver, was afgeprijsd via Amazon gekocht.

Ik meen van iets van 300 euro - voor 120 euro gekocht. Voor iets dergelijks zou ik gaan. Dus een best dure machine, die je dan voor 'weinig' aan kunt schaffen.
Heb er inmiddels al veel mee gevacumeerd, buiten de kaas en hij bevalt prima.

Niet voor zo'n heftig dure machine gaan, dat lijkt me voor het gebruik wat wij ervan maken een beetje te. Tenzij je geld teveel hebt natuurlijk.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Nils
Overjarige kaas
Berichten: 1152
Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
Contacteer:

#4 Bericht door Nils » 17-09-2014 13:36

http://www.keukenmachineshop.nl/product ... -line.html deze heb ik gekocht. Doet het prima. Niet overdreven duur dus. Ben benieuwd naar de resultaten.

phoebe

#5 Bericht door phoebe » 17-09-2014 14:13

Zo, alle niet Franse kaasjes gevacumeerd.

Afbeelding

De roze gloed komt van het hoesje van mijn iPhone. Links voor drie kleine cheddar kaasjes met bier die René afgelopen zondag heeft gemaakt.

Ik heb ze toch gestapeld gehouden en mix ze elke dag. Als de stilton klaar is gaat die in stukken in de vriezer en dan mogen ze lekker vrij liggen. Doen jullie de kaas eerst nog met water/azijn/zout afnemen voor ze in de folie gaan?

phoebe

#6 Bericht door phoebe » 17-09-2014 14:24

John, voor die machine zou ik gaan!! Wel ff je garage verbouwen, je moet voor goed gevaccumeerde kaas wél over hebben natuurlijk :) vergeet je fundering niet aan te passen....

Ik heb een Lidl silvercrest, 22 euro, om te proberen. Hij doet het prima en vaccumeert goed. Ik moet zelf nog wel wennen, heb het nog nooit gedaan. De folie die erbij zit vind ik omslachtig. Bovendien is hij niet goed doorzichtig waardoor je schimmel niet goed kunt zien. Ik gebruik nu dikke diepvriesvakken en dat werkt prima.

Afgelopen weekeinde de eerste kaasjes gevaccumeert en ik kan de folie niet verschuiven.

Ditissum:

Afbeelding

pj
Jong belegen kaas
Berichten: 238
Lid geworden op: 22-10-2013 20:01
Contacteer:

#7 Bericht door pj » 17-09-2014 17:29

phoebe schreef: ... Als de stilton klaar is...
Heb je stilton ook gevacumeerd. je wil daar juist wel schimmelgroei, toch..?
Pieter-Jan

phoebe

#8 Bericht door phoebe » 17-09-2014 19:18

Nee, Franse kazen niet. Ik bedoel dat als de stilton klaar is, er meer ruimte is en de Goudse kaasjes niet meer gezellig klef op elkaar hoeven te zijn ;)
De stilton ligt lekker te schimmelen (en smaakt ERRUG lekker al)

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#9 Bericht door Vera » 17-09-2014 20:12

Ziet er goed uit bij jou in de grot!

Ik geef antwoord op je vragen in:
http://zelfkaasmaken.forum2go.nl/post10768.html#10768.

Dan laten we het hier echt gaan over welke vacumeermachine.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

woeco

#10 Bericht door woeco » 17-09-2014 21:44

Wij hebben er een van allpax. http://www.allpax.de/product_info.php/i ... P-250.html
Bevalt ons prima. René gebruikt hem ook om hop te Vacumeren.
Gr. Jacqueline

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#11 Bericht door johnshadows » 17-09-2014 22:04

Vera gaat die foodsaver dit doen met de kaas?
http://www.youtube.com/watch?v=IYw4H2GT3kA
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

phoebe

#12 Bericht door phoebe » 17-09-2014 22:28

Duh, écht wel. We willen toch niet dik worden van al die vette kaas!!
Eigenlijk zijn onze kaasgrotten helemaal leeg en zijn de foto's meer een ehm...eh...tsja...,kasa morgana!

:P

phoebe

#13 Bericht door phoebe » 18-09-2014 09:40

phoebe schreef:Zo, alle niet Franse kaasjes gevacumeerd.

[knip]
Pff...Ik k zet dit in heul het verkeerde topic.... Sorry

Elke
Oude kaas
Berichten: 986
Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
Contacteer:

#14 Bericht door Elke » 04-11-2014 08:22

de knoop doorgehakt en mezelf een vacumeertoestel gekocht ( wordt op het einde van de maand 40 j , en dan mag het al iets meer zijn hé :D )

dit is hem geworden

http://www.artencraft.be/nl/foodsavers- ... 2860-76074

ik kan niet wachten om hem uit te proberen :D

woeco

#15 Bericht door woeco » 04-11-2014 09:01

Je moet jezelf zeker iets gunnen Elke 👍
Ga je dan ook de kaasjes vanaf het begin Vacumeren? of pas als ze aangesneden zijn.
Gr, Jacqueline

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#16 Bericht door Gerda » 04-11-2014 09:28

Lijkt erg op de mijne.
(ben u vergeten de naam van de mijne door te geven :(, sorry)

Daar ga je veel plezier van hebben.

Ik vries inmiddels ook veel overgebleven porties eten in , na vacumeren
Opwarmen doe ik dan in een grote pan water, de smaak van het eten blijft behouden. Je krijgt niet een typische diepvriessmaak aan je eten.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Elke
Oude kaas
Berichten: 986
Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
Contacteer:

#17 Bericht door Elke » 04-11-2014 10:47

nee, na mijn ervaring met de proosdij ben ik toch niet overtuigd, ookal omdat de kaasmeester zei , dat wanneer vacumeren perfect zou zijn , het overal en altijd gedaan zou worden omwille de vele "voordelen" zoals geen schimmel enzo , maar dat is dus niet , de kazen rijpen nog steeds in rijpingskamers , en dat zal inderdaad wel een bedoeling hebben

woeco

#18 Bericht door woeco » 04-11-2014 13:08

Ja, dat denk ik ook.
Toch ga ik over een tijdje uitproberen als ze een tijdje gerijpt zijn te Vacumeren. En dan toch te vergelijken
Hoezo eigenwijs 😜
Gr, Jacqueline

Jean

#19 Bericht door Jean » 19-08-2015 15:55

Er bestaan speciale ''rijpingszakken'' waarin vlees gevacumeerd en gerijpt wordt. Ik heb er geen ervaring mee wat kaas betreft. Misschien geeft dit wel goed resultaat.

born2cheese

#20 Bericht door born2cheese » 04-11-2016 00:24

Ik heb een nieuwe Princess 492967. Echt helemaal perfect!


Mocht iemand nog opzoek zijn naar betaalbare zakken, neem dan eens een kijkje bij http://www.marmelot.com Je kunt een gratis testpakket aanvragen om te kijken of de zakken geschikt zijn voor jouw apparaat. Echt ideaal.

Blij met de Princess en de marmelot zakken.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 gasten